Παράλληλα με το LG G5, που αποτελεί το κορυφαίο smartphone της, η Κορεάτικη εταιρεία ανακοίνωσε και μία σειρά από συνοδευτικά περιφερειακά, τα οποία ονομάζει LG Friends.

Πρόκειται για “companion devices” για το LG G5, οι οποίες ουσιαστικά αποτελούν μέρος ενός μεγαλύτερου οικοσυστήματος της LG και οι οποίες επεκτείνουν τις δυνατότητες της κορυφαίας συσκευής της.

 

Το LG Rolling Bot, είναι μία σφαιρικού σχήματος ρομποτική IP κάμερα, με αισθητήρα 8.0 Megapixels που ενσωματώνει τεχνολογία WiFi και η οποία μπορεί να μοιάζει με ένα παιχνίδι, αλλά είναι πολλά περισσότερα. Μπορεί για παράδειγμα πέρα από ένα σύντροφο για το… κατοικίδιο σας, να αποτελέσει τηλεχειριστήριο για διάφορες συμβατές οικιακές συσκευές ή ακόμα και ως σύστημα ασφαλείας για το σπίτι, η οποία στέλνει εικόνα στο LG G5.

 

 

Ο χρήστης, με το LG G5 μπορεί να ελέγξει την κίνηση του Rolling Bot καθώς και την κάμερα του από απόσταση, ενώ μπορεί να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο οτιδήποτε συμβαίνει για παράδειγμα στο σπίτι του, από την δουλειά του.

 

gallery_286955_2908_132672.jpg

 

Το Rolling Bot ενσωματώνει υπέρυθρες για τον έλεγχο διάφορων συμβατών οικιακών συσκευών (τηλεόραση, κλιματιστικό κ.ά), σαν να είναι τηλεχειριστήριο, ενώ μπορείτε χρησιμοποιώντας –με την συμβολή του ενσωματωμένου ηχείου- το LG G5 να επικοινωνήσετε με τα…. κατοικίδια στο σπίτι σας. Φυσικά ενσωματώνει μπαταρία (χωρητικότητας 5000mAh), η οποία φορτίζει μέσω μίας θύρας USB.

 

gallery_286955_2908_157771.jpg

 

Η αποστολή του insomnia.gr στo MWC 2017 είναι χορηγία της MediaMarkt