Η νέα μονάδα θα διπλασιάσει σχεδόν την παραγωγική της ικανότητα σε πάνελ OLED.

Η LG Display ανακοίνωσε πως ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή OLED πάνελ στο δεύτερο εργοστάσιο, το οποίο βρίσκεται στο Guangzhou στην Κίνα. Το νέο εργοστάσιο μπορεί να παράγει έως 60.000 πάνελ το μήνα, το οποίο σε συνδυασμό με το πρώτο εργοστάσιο, το οποίο βρίσκεται στο Paju της Νότιας Κορέας, θα παράγουν συνολικά 130.000 πάνελ OLED.

Σύμφωνα με την LG, τα πάνελ που παράγονται στο νέο εργοστάσιο θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία οθονών μεγέθους από 48 έως και 77 ίντσες. Με άλλα λόγια, προορίζονται για τηλεοράσεις. Η LG Display είναι ένας σημαντικός προμηθευτής πάνελ OLED για τηλεοράσεις για όλο τον κλάδο. Συνολικά 19 κατασκευαστές, συμπεριλαμβανομένων των Sony, Panasonic, Hisense, Bang & Olufsen, Vizion και Toshiba, χρησιμοποιούν πάνελ OLED της LG Display.

Το άνοιγμα του νέου εργοστασίου της LG Display έρχεται καθώς και ο βασικός ανταγωνιστής της, η Samsung Display, στρέφει αλλού την προσοχή της και μακριά από τις οθόνες LCD, τις οποίες βέβαια χρησιμοποιούν πολλές τηλεοράσεις σήμερα. Η LG Display ανακοίνωσε νωρίτερα φέτος ότι θα τερματίσει την παραγωγή τηλεοράσεων LCD στη Νότια Κορέα, ενώ η Samsung Display δήλωσε ότι τερματίζει την παραγωγή LCD στην Νότια Κορέα και την Κίνα.

Ο CEO της LG Display, James Hoyoung Jeong, δήλωσε ότι ελπίζει το νέο εργοστάσιο να επιτρέψει την ταχύτερη υιοθέτηση των οθονών OLED στην αγορά. Αναφέρει μάλιστα τις μεγάλες οθόνες OLED ως το βασικό κινητήρα ανάπτυξης για την LG Display. Η εταιρία προσθέτει πως η παραγωγική ικανότητα θα μπορούσε να αυξηθεί έως και τα 90.000 πάνελ το μήνα στο νέο εργοστάσιο.

Έως και το 2021, η LG Display δήλωσε ότι θέλει τα πάνελ OLED να αποτελούν το 50% των εσόδων της, από περίπου 30% το 2018, σύμφωνα με το Reuters. Η Samsung Display από την άλλη, ελπίζει και στην επιτυχία της τεχνολογίας Quantum Dot, με το ZDNet να αναφέρει ότι οι μελλοντικές οθόνες QD θα ενσωματώνουν πάνελ OLED αντί για το LCD που χρησιμοποιούν σήμερα.