Όπως αναμενόταν, η LG επιτέθηκε στην Samsung με νέες «Real 8K» όπως τις χαρακτηρίζει τηλεοράσεις, τεχνολογίας OLED ενώ παρουσίασε και νέες τηλεοράσεις NanoCell.

Η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία έφερε στην φετινή έκθεση CES νέες τηλεοράσεις, και πιο συγκεκριμένα τις RX Signature Series (rollable) με διαγώνιο 65 ιντσών, την WX Signature Series επίσης με διαγώνιο 65 ιντσών, την κορυφαία ZX Signature Series (8K OLED TV) με διαγώνιο 88 και 77 ιντσών και τις mainstream σειρές BX Series και CX Series που προσφέρουν ανάλυση 4K.

Η πρώτη αποτελείται από δύο μοντέλα με διαγώνιο 65 ιντσών και 55 ιντσών ενώ η δεύτερη αποτελείται από τέσσερα μοντέλα, με διαγώνιο 77 ιντσών, 65 ιντσών, 55 ιντσών αλλά και 48 ιντσών.  Εκτός από τις τηλεοράσεις τεχνολογίας OLED, η εταιρεία ανακοίνωσε και νέες προηγμένες 8Κ NanoCell τηλεοράσεις (75/65 Nano99, 75/65 Nano97 και 75/65 Nano95) που καλύπτουν τις προδιαγραφές 8K Ultra HD που καθορίστηκαν από την Consumer Technology Association (CTA). Πέρα από την κορυφαία ZX Signature Series που περιλαμβάνει όλα τα κορυφαία χαρακτηριστικά που προσφέρει σήμερα η LG και στα οποία θα αναφερθούμε παρακάτω, η LG έφερε μία ολοκαίνουρια σειρά τηλεοράσεων OLED που ονομάζει Gallery Series (GX Signature Series) και βασίζονται στην ίδια λογική που βασίζονται και οι τηλεοράσεις της Samsung, Frame.

IMG_20200106_084649.jpg.26860cf70750db35c8e65752fd5945d4.jpg

Τα μοντέλα Gallery Series είναι τόσο λεπτά και κομψά (πάχος μόλις 20 χιλιοστών) που μπορούν να κρεμαστούν –χάρη σε ένα ειδικό μηχανισμό στήριξης- επίπεδα στον τοίχο σαν ζωγραφικοί πίνακες, και όπως λέει η ίδια η κατασκευάστρια εταιρεία αναλαμβάνουν διπλό ρόλο (όπως συμβαίνει και με τη σειρά Frame της Samsung): είναι προηγμένες έξυπνες τηλεοράσεις αλλά και… έργα τέχνης, αφού μπορούν να προβάλλουν ζωγραφικούς πίνακες.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι νέες της τηλεοράσεις διαθέτουν τον νέο επεξεργαστή α (Alpha) 9 Gen 3 AI, o οποίος με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης αναλαμβάνει να βελτιστοποιήσει την εικόνα, τον ήχο, το streaming περιεχομένου κ.ά. Η εταιρεία λέει πως εκμεταλλευόμενη την τεχνολογία deep learning, οι νέες τηλεοράσεις της προσφέρουν βελτιστοποιημένη εικόνα και ποιότητα ήχου για όλους τους τύπους περιεχομένου μέσω του AI-based 8K upscaling. Με την βοήθεια ενός ευφυούς δικτύου deep learning, το AI-based 8K Upscaling προσφέρει εξαιρετικά ζωντανή και ακριβή εικόνα 8K με το να αναλύει το περιεχόμενο και να εφαρμόζει χαρακτηριστικά όπως τα Quad Step Noise Reduction και Sharpness Enhancer για να φέρει το χαμηλότερης ανάλυσης περιεχόμενο κοντά στην τελειότητα που προσφέρει η εικόνα 8K. Με το χαρακτηριστικό AI Picture Pro επίσης, ο επεξεργαστής α (Alpha) 9 Gen 3 AI είναι ικανός να αναγνωρίζει πρόσωπα και κείμενο στην οθόνη, και τα βελτιστοποιεί, ώστε να προσφέρει πιο φυσικούς τόνους επιδερμίδας, ρεαλιστικότερες εκφράσεις προσώπου και καθαρότερους, ευανάγνωστους χαρακτήρες κειμένου.

LG_OLED__2.jpg.c51d7474da44cbe57850f77ba6b19917.jpg

Το χαρακτηριστικό επίσης Auto Genre Selection, αναγνωρίζει τον «τύπο» του περιεχομένου, και προχωράει στην αυτόματη επιλογή ρυθμίσεων για να βελτιστοποιηθεί η εικόνα για κάθε τύπο περιεχομένου, όπως σπορ, κινηματογραφικές ταινίες, κινούμενα σχέδια κ.ά. Ένα ακόμη σημαντικό χαρακτηριστικό είναι το AI Sound Pro, που αναλύει και ταξινομεί τον ήχο του περιεχομένου σε πέντε βασικές κατηγορίες, κινηματογραφικές ταινίες, μουσική, σπορ, δράμα ή νέα, για να προσφέρει καθαρότερο και πλουσιότερο ήχο. Μία νέα λειτουργία που υποστηρίζουν οι νέες τηλεοράσεις της LG είναι το Filmmaker Mode, που απενεργοποιεί διάφορα post processing εφέ όπως είναι το motion smoothing ή το sharpening και noise reduction, ώστε ο θεατής να παρακολουθεί τις αγαπημένες του κινηματογραφικές ταινίες με την εικόνα που είχε οραματιστεί και επιλέξει ο δημιουργός τους.

Οι χρήστες των νέων τηλεοράσεων της LG μπορούν να παρακολουθούν και να χειρίζονται συμβατές IoT συσκευές απευθείας από το Home Dashboard των τηλεοράσεων ενώ το Hands-Free Voice Control επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν την λειτουργία πολλαπλών συνδεδεμένων συσκευών με την φωνή τους, ακόμα και αν βρίσκονται σε διαφορετικό χώρο από αυτόν που βρίσκεται η τηλεόραση. Η πλατφόρμα επίσης webOS της LG υποστηρίζει τα Apple AirPlay 2 και Homekit καθώς και τους ψηφιακούς βοηθούς Google Assistant και Amazon Alexa. Η LG δεν ανακοίνωσε ακόμα τις τιμές των νέων της τηλεοράσεων που θα κυκλοφορήσουν μέσα στους πρώτους μήνες της χρονιάς.

  • Thanks 1