Η νοτιοκορεάτικη εταιρία ανακοίνωσε μία αρκετά ενδιαφέρουσα οθόνη στη φετινή CES σχεδιασμένη για επαγγελματική χρήση.

Η οθόνη UltraFine 32EP950 OLED Pro διαθέτει πάνελ μεγέθους 31.5’’ και όπως φανερώνει η ονομασία του είναι τεχνολογίας OLED. Θα υποστηρίζει ανάλυση 4K (3840 x 2160 pixels) και αποτελεί την πρώτη οθόνη της εταιρίας με τη πολύ δημοφιλή τεχνολογία OLED. Η οθόνη απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες στο χώρο παραγωγής βίντεο, μοντάζ αλλά και επεξεργασία χρωμάτων.

Η LG.Display μάλιστα, η εταιρία που κατασκευάζει τα OLED πάνελ, ανακοίνωσε πως θα αρχίσει την παραγωγή μικρότερων OLED πάνελ σε μεγέθη από 20 έως 30 ίντσες, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα στο κοντινό μέλλον να δούμε οθόνες OLED σχεδιασμένες για το μέσο χρήστη που ασχολείται με εφαρμογές παραγωγικότητας ή ακόμη και gaming.

Η νέα UltraFine OLED οθόνη θα προσφέρει κάλυψη χρωμάτων στο 99% τόσο στην παλέτα χρωμάτων DCI-P3 όσο και στην Adobe RGB ενώ θα υπάρχουν και συγκεκριμένα χρωματικά προφίλ, όπως τα BT.709 και BT.2100, ώστε ο χρήστης να εργάζεται με τις βέλτιστες δυνατές χρωματικές επιδόσεις. Το OLED πάνελ προσφέρει υψηλές δυνατότητες HDR χάρη στον μεμονωμένο έλεγχο των pixel ενώ έχει και πολύ υψηλή αντίθεση 1.000.000:1. Ωστόσο, με τη δυνατότητα το κάθε pixel μεμονωμένα να απεικονίζει το πραγματικό μαύρο χρώμα, θεωρητικά μιλάμε για έναν «άπειρο» λόγο αντίθεσης.

Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, η οθόνη εξοπλίζεται με θύρα USB-C (με παροχή ισχύος 90W), 2 θύρες DisplayPort, 3 θύρες USB-A, 1 θύρα HDMI και θύρα ακουστικών 3.5mm. Για την ώρα η LG δεν έχει αποκαλύψει το κόστος ή την ημερομηνία κυκλοφορίας της UltraFine OLED Pro.

  • Like 4