Στις 2 Αυγούστου, η Logitech G και η Tencent games ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για τη δημιουργία μιας φορητής συσκευής παιχνιδιών που θα υποστηρίζει τις καλύτερες gaming cloud υπηρεσίες.

Η περιγραφή έμοιαζε σαν να μιλάμε για Nintendo Switch προορισμένο μόνο για cloud gaming και χάρη στις διαρροές του Evan Blass, μπορούμε να δούμε πώς θα μοιάζει αυτή η συσκευή.

Η διαρροή δείχνει τη φορητή συσκευή σε όλο της το μεγαλείο, αφήνοντας λίγα πράγματα στη φαντασία. Οι εικόνες κατέβηκαν αμέσως μέσω καταγγελίας DMCA, αλλά φυσικά οι φωτογραφίες κάνουν ήδη το γύρο του διαδικτύου. Από αυτές καταλαβαίνουμε αρχικά ότι η  διάταξη της συσκευής και των πλήκτρων που φέρει στην επιφάνειά της, μοιάζει αρκετά με αυτή ενός Switch. Τα μετατοπισμένα thumbsticks, το D-Pad, τα αναδιατεταγμένα X, Y, B A, κουμπιά, τα δύο bumper πλήκτρα και τα δύο triggers είναι όλα τοποθετημένα στις ίδιες θέσεις. Επιπλέον, υπάρχει ένα μενού, ένα home και ένα context button, μαζί με ένα μυστηριώδες κουμπί της Logitech. Κατά μήκος του επάνω μέρους της συσκευής, μπορούμε να εντοπίσουμε χειριστήρια έντασης ήχου με διακόπτη ενεργοποίησης ή σίγασης και υποδοχή κάρτας SD. Ενώ δεν έχουμε αναλυτικές εικόνες από την κάτω πλευρά, φαίνεται ότι εκεί εντοπίζεται η θύρα φόρτισης και η υποδοχή των ακουστικών.

image.png.e56c4bd8da69d786d9b903b5a416e122.png

image.png.cf56659222ad58818280994544ac6c7c.png

Το UI θυμίζει επίσης σε μεγάλο βαθμό το Switch. Οι κάρτες για τις εφαρμογές και τα παιχνίδια εμφανίζονται οριζόντια, μαζί με μια σειρά από εικονίδια στην επάνω αριστερή πλευρά. Μπορείτε να δείτε το ρολόι, την κατάσταση του Wi-Fi και του Bluetooth καθώς και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στην επάνω δεξιά πλευρά.

Ενώ επιβεβαιώθηκε στην αρχική ανακοίνωση ότι και οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν με τις ομάδες Xbox Cloud Gaming και NVIDIA GeForce Now, δεν έγινε καμία αναφορά στην υποστήριξη Android. Ωστόσο, η οθόνη που διέρρευσε δείχνει μια εφαρμογή του Play Store, μαζί με εφαρμογές όπως το Chrome και το YouTube. Σίγουρα μια συσκευή gaming cloud με Android που θα μπορεί να εκτελεί παιχνίδια AAA είναι μια ενδιαφέρουσα ιδέα. Παρόλα αυτά, μένει να δούμε αν αυτή είναι μια καλύτερη επιλογή από το να συνδέσετε απλώς ένα από τα πολλά χειριστήρια που κυκλοφορούν για το android smartphone σας. Φαίνεται επίσης πιθανό ότι η συσκευή θα χρησιμοποιεί το νέο τσιπ G3x Android gaming της Qualcomm, το οποίο δεν έχει εμφανιστεί σε συσκευή από τότε που η Logitech το παρουσίασε πέρυσι.

Μαζί με το Nintendo Switch, το Steam Deck και μια σειρά από συσκευές παιχνιδιών Android, αυτή η νέα φορητή συσκευή εισέρχεται σε μια ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά. Μένει να μάθουμε την τιμή και την ημερομηνία κυκλοφορίας, κάτι που αναμένεται να γίνει πολύ σύντομα.
 

  • Like 1