Το Moto G της Motorola έμελλε να αποτελέσει το πιο επιτυχημένο smartphone για την εταιρεία, με την εταιρεία να συνδυάζει πολύ καλά τεχνικά χαρακτηριστικά σε συνδυασμό με μια πολύ ενδιαφέρουσα τιμή.

Ένα χρόνο μετά, η δεύτερη γενιά του Moto G είναι ήδη στα καταστήματα της χώρας μας, με τη Motorola να θέλει να συνεχίσει την ίδια επιτυχημένη συνταγή για μια ακόμη χρονιά, έχοντας στηριχθεί σε μεγάλο βαθμό στα «συστατικά» που έκαναν το προηγούμενο μοντέλο best seller ακόμα και στη χώρα μας.

 

Ο σχεδιασμός του νέου Moto G είναι ίδιος με αυτός του περσινού μοντέλου, με μόνη διαφορά την παρουσία στερεοφωνικών ηχείων στις δύο άκρες της εμπρόσθιας όψης του κινητού. Οι διαστάσεις πάντως ανεβαίνουν και αυτό γίνεται εξαιτίας της μεγαλύτερης οθόνης η οποία από τις 4.5 ίντσες πηγαίνει πλέον στις 5 ίντσες, με την ανάλυση να μένει η ίδια και συγκεκριμένα στα 1280 x 720. Αν και με μικρότερο πλέον PPI στα 294, η οθόνη είναι αρκετά φωτεινή με όμορφα χρώματα όπως και στο περσινό μοντέλο, μια οθόνη η οποία για το εύρος τιμής στο οποίο «παίζει» το Moto G είναι μια από τις καλύτερες προτάσεις που έχουμε δει.

 

Μια ακόμη αλλαγή σε σχέση με την πρώτη γενιά του Moto G, είναι ότι το νέο μοντέλο υποστηρίζει την εγκατάσταση δύο SIM, χωρίς όπως μαθαίνουμε να κυκλοφορήσει στη χώρα μας αλλά και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες η απλή έκδοση.

 

Εσωτερικά δεν συναντάμε κάποια έκπληξη αφού η Motorola στηρίζεται και πάλι στην επιτυχημένη συνταγή του οικονομικού Snapdragon 400 ο οποίος αποτελείται από τετραπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στο 1.2 GHz με τη συνοδεία 1 GB RAM και 8 GB αποθηκευτικού χώρου. Σε αντίθεση με το περσινό μοντέλο, το νέο Moto G διαθέτει θύρα microSD, δίνοντας τη δυνατότητα επέκτασης του αποθηκευτικού χώρου με επιπλέον 64GB κάτι σίγουρα ευπρόσδεκτο. Οι επιδόσεις του Snaprdragon 400 καλύπτουν τις περισσότερες ανάγκες του χρήστη, όπως επίσης και η Adreno 305 GPU η οποία είναι υπεύθυνη για τις γραφικές επιδόσεις της συσκευής στα παιχνίδια, με αρκετά καλά αποτελέσματα στα περισσότερα, όχι όμως σε αυτά που έχουμε μεγάλες απαιτήσεις.

 

motogback.jpg

 

Moto G 2014

Moto G 2014

Επιπλέον βλέπουμε υποστήριξη Bluetooth 4.0, WiFi 802.11 b/g/n, GPS δέκτη, ραδιοφωνικό δέκτη αλλά και μπαταρία 2.070 mAh, η οποία έχει την ίδια χωρητικότητα με την προηγούμενη γενιά κάτι που μπορεί να μας οδηγήσει στο ασφαλές συμπέρασμα ότι και με βάση την περσινή μας εμπειρία, δε θα πρέπει να περιμένουμε αυτονομία μεγαλύτερη της μίας ημέρας αν κάνουμε έντονη χρήση του smartphone. Και στο νέο Moto G, η απουσία υποστήριξης σύνδεσης με δίκτυα 4ης γενιάς εξακολουθεί να είναι ένα από τα μειονεκτήματα της συσκευής που ίσως δυσαρεστήσει περισσότερες χρήστες φέτος από πέρσι όταν και τα συγκεκριμένα δίκτυα ήταν ακόμα στα πρώτα τους βήματα.

 

Σημαντική αναβάθμιση έχουν δεχθεί και οι δύο κάμερες. Πρώτα η ανάλυση της κύριας κάμερας ανεβαίνει από τα 5 στα 8MP με αρκετά καλά αποτελέσματα στις λήψεις, εξακολουθώντας όμως να περιορίζει την εγγραφή βίντεο στην HD ανάλυση και όχι στην Full HD που θα θέλαμε. Στο εμπρόσθιο μέρος συναντάμε κάμερα στα 2MP που υπόσχεται σχετικά όμορφα αποτελέσματα κατά τη λήψη selfies ή κατά τις βιντεοκλήσεις.

 

Στα δείγματα που μπορείτε να δείτε, η ποιότητα των φωτογραφιών κάτω από ήλιο είναι καλές για την κατηγορία τιμής του Moto G αν και με την παρουσία θορύβου να είναι έντονη σε σημεία. Τα πράγματα αναμενόμενα δεν είναι τόσο καλά στις βραδυνές λήψεις όπου και πάλι θα πρέπει να στηριχτείτε σε πολύ καλό φωτισμό για καλύτερα αποτελέσματα.

 

image_1.jpg

 

Moto G 2014 - Κάμερα

Moto G 2014 - Κάμερα

Moto G 2014 - Κάμερα

Η δεύτερη γενιά του Moto G στηρίζεται φυσικά στην πλατφόρμα του Android και συγκεκριμένα στην τελευταία έκδοση που κυκλοφορεί μέχρι σήμερα (Σεπτέμβριος 2014), την 4.4.4 KitKat. Η έκδοση αυτή που συναντάμε είναι η «pure» εμπειρία της πλατφόρμας της Google την οποία συναντάμε και στα κινητά τηλέφωνα της σειράς Nexus. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι απουσιάζει κάποιο διαφορετικό γραφικό περιβάλλον ή κάποιες σπέσιαλ δυνατότητες τις οποίες να έχει προσθέσει η Motorola πέρα κάποιον χρήσιμων widget και ελάχιστων εφαρμογών.

 

Από αυτές, θα πρέπει να αναφερθούμε στο Motorola Migrate το οποίο κάνει πολύ πιο εύκολη τη μετάβαση των προσωπικών σας δεδομένων από κάποιο άλλο android smartphone ή iPhone. Το Motorola Alert αφορά έκτακτες καταστάσεις αφού αναλαμβάνει να ενημερώσει όσες επαφές έχετε δηλώσει στην εφαρμογή μόλις πατήσετε το αντίστοιχο κουμπί. Μόλις γίνει αυτό, η εφαρμογή στέλνει συνεχείς ειδοποιήσεις στις επαφές αυτές με την ακριβή σας θέση έτσι ώστε να σας προσφέρουν τη βοήθεια που χρειάζεστε.

 

Motorola Alert

Motorola Alert

Motorola Alert

Motorola Migrate

Motorola Migrate

Το μεγάλο στοίχημα πάντως παραμένει η επόμενη μεγάλη έκδοση του Android η οποία θα κυκλοφορήσει μέσα στο Φθινόπωρο, με τη Motorola να αναφέρει ότι το Moto G νέας γενιάς θα είναι μια από τις πρώτες συσκευές που θα λάβει την αναβάθμιση. Κρίνοντας από το παρελθόν και από το χρονικό διάστημα των 20 ημερών το οποίο χρειάστηκε για να αναβαθμιστεί η πρώτη γενιά της συσκευής στο Android KitKat, ο στόχος αυτός φαίνεται απόλυτα εφικτός.

 

Το Motorola Moto G (2014) μπορούμε να το βρούμε ήδη στα καταστήματα και συγκεκριμένα στο δίκτυο καταστημάτων της Wind και του Public, σε 2 χρώματα (άσπρο και μαύρο) και με τιμή €199 η οποία είναι κατά €10 ακριβότερη από το περσινό μοντέλο.