Αν και η συγκεκριμένη συσκευή έχει «ταξιδέψει» σε διάφορες εκθέσεις και εκδηλώσεις των Motorola και Lenovo τα τελευταία δύο σχεδόν χρόνια, το Motorola Bendable Concept Phone παραμένει μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συσκευή που μαγνητίζει τα βλέμματα.

Το Motorola Bendable Concept Phone αποτελεί το πρωτότυπο ενός smartphone που οραματίστηκε η Motorola χρησιμοποιώντας την πλέον σύγχρονη τεχνολογία στις οθόνες και όπως μπορείτε να δείτε, λυγίζει και μπορεί να προσαρμοστεί στον καρπό του χρήστη σαν βραχιόλι. Ουσιαστικά, πρόκειται για μία «άσκηση» για τους τρόπους που ένα smartphone του μέλλοντος θα μπορούσε να «μεταμορφωθεί» πέρα από τους τρέχοντες σχεδιασμούς με εύκαμπτη οθόνη.

Το καινοτομικό smartphone διαθέτει μία εύκαμπτη οθόνη pOLED Full HD+, η οποία μπορεί να προσαρμοστεί σε διάφορα σενάρια χρήσης χάρη στον εύκαμπτο form factor της συσκευής και τον ειδικό «σπονδυλωτό σχεδιασμό» που μας θύμισε τον μηχανισμό του γνωστού ποντικιού της Microsoft, Arc Mouse.

Σε πλήρη έκταση, η οθόνη έχει διαγώνιο 6,9” και ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει το Bendable Concept Phone σαν ένα τυπικό smartphone. Αν ωστόσο ο χρήστης το επιθυμεί, μπορεί να διπλώσει το κινητό ώστε να στέκεται από μόνο του σε ένα γραφείο. Σε αυτή την περίπτωση, η διαγώνιος της εύκαμπτης Adaptive Display όπως ονομάζεται περιορίζεται στις 4,6”. Σε αυτή τη θέση, η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει ως μία «απομακρυσμένη κάμερα» για τη λήψη πορτραίτων. Μία τρίτη περίπτωση χρήσης, θέλει το τηλέφωνο να καμπυλώνει σε σχήμα βραχιολιού και να τυλίγει με ασφάλεια τον καρπό του χρήστη  (να επισημάνουμε όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο ότι για να ασφαλίσει σωστά απαιτείται η χρήση ενός wrist strap που διαθέτει μία επιφάνεια-μαγνήτη). Δυστυχώς, η εταιρεία δεν ανακοίνωσε λεπτομέρειες για το hardware της συσκευής και επομένως δεν μπορούμε να μοιραστούμε περισσότερα στοιχεία.

Στον τομέα του λογισμικού, το Motorola Bendable Concept Phone βασίζεται βεβαίως στο Android OS με την Motorola να έχει προσαρμόσει στη συσκευή το δημιουργικό-παραγωγικό μοντέλο AI με την ονομασία MotoAI που «τρέχει» σε τοπικό επίπεδο και είναι βελτιστοποιημένο για τον συγκεκριμένο εύκαμπτο form factor. Πρόκειται για έναν ψηφιακό βοηθό τεχνητής νοημοσύνης που όχι μόνο μπορεί να βοηθήσει τον χρήστη με την καθημερινή του εμφάνιση και το στυλ του αλλά μπορεί να απαντά σε ερωτήσεις και μηνύματα, να κλείνει ραντεβού ή να προχωρά σε σημειώσεις προγραμματισμού στο ημερολόγιο και να προστατεύει την ιδιωτικότητα του (π.χ. μέσω του Privacy Content Obfuscation που αναλαμβάνει να θολώσει ονομασίες, διευθύνσεις ή κείμενο σε εικόνες προτού δημοσιευτούν σε κοινωνικά δίκτυα). Το χαρακτηριστικό AI Text Summarization αναλαμβάνει να προσφέρει περιλήψεις μεγαλύτερων κειμένων ή ακόμα και ολόκληρων συζητήσεων ενώ το Doc Scanner που χρησιμεύει για σαρώσεις εγγράφων και κειμένων έχει βελτιστοποιηθεί ώστε να «εξαφανίζει» σκιές, λεκέδες ή τσακίσεις.

image.jpeg.c1b8074b3c577a8b4bf3e487f11b6e38.jpeg

image.jpeg.c647d86385a357dfa6371a3f8f2bb18e.jpeg

Αν και η εκπληκτική αυτή συσκευή της Motorola απαιτεί βελτιώσεις -π.χ. είναι ακόμα ογκώδες και η προσαρμογή του σε έναν καρπό, ειδικά αν είναι μικρός, δεν εμπνέει εμπιστοσύνη- δεν αμφιβάλλουμε ότι η Motorola έχει τις ικανότητες για να το μετατρέψει σε ένα βιώσιμο εμπορικό προϊόν. Όπως και να έχει, είτε υλοποιηθεί αυτή η ιδέα σε εμπορικό προϊόν, είτε όχι, αποτελεί απόδειξη των τρόπων που μπορούν οι εύκαμπτες ή τυλιγόμενες οθόνες να μεταμορφώσουν τις συσκευές μας μελλοντικά.  

  • Like 2
  • Sad 1
  • Haha 10