Η MSI προετοιμάζεται για τη CES 2024 αποκαλύπτοντας από σήμερα μερικά από τα προϊόντα που θα επιδείξει στην έκθεση, δύο μήνες πριν η έκθεση ανοίξει τις πύλες της.

Συνολικά η εταιρεία πρόκειται να λανσάρει τέσσερις gaming QD-OLED οθόνες τον Ιανουάριο, δίνοντας τον τόνο για μια εκδήλωση που αναμένεται να είναι γεμάτη με αποκαλύψεις νέων οθονών. 

Για τους λάτρεις των QD-OLED, οι δύο ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις της MSI είναι μια οθόνη 32 ιντσών 4K με ρυθμό ανανέωσης 240Hz και μια οθόνη 27 ιντσών 1440p με ρυθμό ανανέωσης 360Hz. Τα μεγέθη αυτά και οι αναλύσεις έρχονται σε αρμονία με τις QD-OLED οθόνες που η Alienware προανήγγειλε πρόσφατα κατά τη διάρκεια του TwitchCon, τις οποίες η εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει επίσης στη CES 2024.

Ωστόσο, η MSI έχει δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη δική της άποψη για αυτά τα πάνελ. Οι οθόνες θα υποστηρίζουν έως και 90 watt παροχή ρεύματος μέσω USB-C, μαζί με το MSI Console Mode, το οποίο αντιπροσωπεύει τις επιλογές ανάλυσης και ρυθμού ανανέωσης στο Xbox Series X και το PlayStation 5. Επιπλέον υπάρχει και το MSI OLED Care 2.0, το οποίο, σύμφωνα με την εταιρεία, μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο burn-in των OLED.

Αναμενόμενα, δεν έχουμε ακόμη τιμές για καμία από τις δύο οθόνες, κάτι που θα μάθουμε μαζί με όλες τις υπόλοιπες λεπτομέρειες κατά τη διάρκεια της CES 2024. Μια καλή ιδέα έχουμε ήδη πάντως με βάση leaks του προηγούμενου μήνα, κάτι που υποδηλώνει ότι οι νέες οθόνες ήταν στα σκαριά εδώ και καιρό.

Το 4K μοντέλο, ειδικότερα, είναι κάτι που οι gamers αναζητούσαν καθ' όλη τη διάρκεια του περασμένου έτους. Έχουμε δει μισή αρκετές νέες οθόνες OLED το 2023, αλλά οθόνες όπως η LG UltraGear OELD 27 είναι κλειδωμένες στα 1440p. Μεταξύ της MSI, της Alienware και της Dough, έχουμε πλέον τρεις επιβεβαιωμένες οθόνες 4K QD-OLED που αναμένεται να κυκλοφορήσουν τους επόμενους μήνες.

image.png.b5232cb6a3c334df431278dde4b32768.png

Η MSI έχει δύο ακόμη QD-OLED οθόνες, οι οποίες επιβεβαίωσε ότι θα κυκλοφορήσουν στις 6 Ιανουαρίου 2024. Η πρώτη είναι μια ultrawide οθόνη 34 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 175Hz και καμπύλη 1800R. Η MAG 341CQP QD-OLED φαίνεται να χρησιμοποιεί το ίδιο πάνελ με το Alienware 34 QD-OLED με βάση τις προδιαγραφές, μαζί με πιο πρόσφατες κυκλοφορίες όπως η Samsung Odyssey OLED G8.

Πολλοί ίσως βρουν πιο ενδιαφέρουσα την MPG 491CQP QD. Πρόκειται για μια οθόνη 49 ιντσών με αναλογία διαστάσεων 32:9 και την ίδια καμπύλη 1800R. Είναι παρόμοια σε μέγεθος με την πρόσφατη Odyssey OLED G9 της Samsung, αλλά ίσως διαθέτει ρυθμό ανανέωσης 144Hz. Πρόκειται για μια οθόνη που είδαμε να εκτίθεται κατά τη διάρκεια της περσινής CES, αλλά φαίνεται ότι η MSI έπρεπε να βάλει την οθόνη στον πάγο για λίγο.

Αν και η MSI είναι η πρώτη που επιβεβαιώνει ότι θα παρουσιάσει νέες οθόνες QD-OLED στη CES 2024, αναμένουμε ότι η έκθεση θα είναι γεμάτη με αυτές. Η Alienware έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί ότι θα ανακοινώσει το ίδιο διάστημα με τη διοργάνωση δύο σχετικές οθόνες ενώ και η Asus ανακοίνωσε μια τριάδα οθονών QD-OLED τον Αύγουστο, οι οποίες πιθανότατα θα κάνουν το ντεμπούτο τους στην έκθεση. Ακόμα δεν έχουμε ακούσει τίποτα σχετικό από άλλα γνωστά brands στο χώρο όπως η LG, η Samsung και η Corsair, αλλά η καθεμία από αυτές πιθανότατα θα έχει τις δικές της οθόνες QD-OLED να αποκαλύψει.
 

  • Like 7