Η Alienware αφήνει να εννοηθεί ότι σύντομα θα παρουσιάσει δύο νέες οθόνες gaming QD-OLED.

Κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης για το TwitchCon, η εταιρεία έδωσε μια σύντομη ματιά στις δύο νέες οθόνες, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες τον Ιανουάριο του επόμενου έτους, τις οποίες πιθανότητα θα ανακοινώσει στη CES 2024.

Για την ώρα γνωρίζουμε μόνο μερικές βασικές λεπτομέρειες. Η μία από τις οθόνες είναι μια QD-OLED 4K στις 32 ίντσες και έρχεται να αποτελέσει μια ακόμη πρόσταση στην κατηγορία των QD-OLED οθονών 4K. Μία από αυτές είναι η Odyssey Dough Spectrum Black, μια 32-ιντση OLED οθόνη με ανάλυση 4Κ και ρυθμό ανανέωσης έως 240Hz, ενώ και η Asus ανακοίνωσε μια πανομοιότυπη οθόνη. Πιθανόν η Alienware να χρησιμοποιήσει το ίδιο panel, προσφέροντας τον ίδιο ρυθμό ανανέωσης.

Η άλλη οθόνη είναι κάτι καινούριο. Όλα όσα ξέρουμε αυτή τη στιγμή είναι ότι είναι η πρώτη οθόνη QD-OLED με ρυθμό ανανέωσης στα 360Hz. Δεδομένου ότι αναμένουμε οθόνες QD-OLED 4K το πρώτο τρίμηνοπ του επόμενου έτους με ρυθμό ανανέωσης 240Hz, υπάρχουν πιθανότητες να διαθέτει ανάλυση 1440p, κάτι που για την ώρα αποτελεί εικασία. Για την ώρα στην αγορά δεν υπάρχουν QD-OLED οθόνες με ρυθμό ανανέωσης 360Hz και μένει να επιβεβαιωθεί αν η Alienware θα είναι η πρώτη/

Το ενδιαφέρον πάντως για τις νέες QD-OLED προτάσεις της εταιρείας είναι μεγάλο εξαιτίας της πρώτης επιτυχημένης υλοποίησης της εταιρείας, της AW3423DW 34, η οποία σάρωσε στα review. To συγκεκριμένο μοντέλο εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις καλύτερες οθόνες gaming, και είναι ανάμεσα στις καλύτερες οθόνες OLED που μπορείτε να αγοράσετε.

Την κυκλοφορία της, ακολούθησαν αρκετές ανταγωνιστικές προτάσεις όπως η Samsung Odyssey OLED G8, όμως κατά γενική ομολογία καμία οθόνη δεν έχει καταφέρει εφάμιλλη ποιότητα με την πρώτη QD-OLED οθόνη της Alienware. 

Η Alienware επιβεβαίωσε ότι οι οθόνες θα κυκλοφορήσουν τον Ιανουάριο του επόμενου έτους, οπότε πιθανότατα θα τις δούμε στη CES 2024. Αναμένουμε επίσης σύντομα να δούμε παρόμοιες QD-OLED οθόνες από εταιρείες όπως η MSI, Samsung και Asus. 

  • Like 2