Η Nokia ανακοίνωσε σήμερα τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του 2012, τα οποία δεν είναι ικανοποιητικά καθώς σημείωσε απώλειες ύψους €576 εκατομμυρίων Ευρώ. Οι καθαρές πωλήσεις για το τρίτο τρίμηνο είναι €7.239 δισεκατομμύρια Ευρώ.

Η επιλογή της εταιρείας να αντικαταστήσει το λογισμικό στα smartphones της με την πλατφόρμα των Windows Phone της Microsoft δε φαίνεται να έχει αποδώσει ακόμη καρπούς, καθώς οι πωλήσεις τους μειώθηκαν σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο φτάνοντας τις 2.9 εκατομμύρια συσκευές. Οι συνολικές πωλήσεις των smartphones ήταν 6.3 εκατομμύρια κομμάτια, αρκετά μειωμένες από το δεύτερο τρίμηνο που ο αριθμός αυτός έφτανε τα 10.2 εκατομμύρια κομμάτια. Αξίζει να σημειωθεί ότι μειωμένος είναι και ο αριθμός της ρευστότητας της Φιλανδικής εταιρείας με €3.6 δισεκατομμύρια, ο οποίος τον Ιούνιο έφτανε τα €4.2 δισεκατομμύρια Ευρώ.

 

Η εταιρεία εκτιμά ότι το τέταρτο τρίμηνο του 2012 θα αποτελέσει "πρόκληση" για την ίδια παρά το γεγονός ότι θα ξεκινήσει την πώληση των πρώτων Lumia smartphones με Windows Phone 8. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nokia, Stephen Elop δικαιολογεί τα μειωμένα νούμερα του τρίτου τριμήνου καθώς όπως ο ίδιος δήλωσε ότι η εταιρεία "έχει αναλώσει ολόκληρο το τρίτο τρίμηνο για να πείσει τον Αμερικάνικο πληθυσμό για τις μεγάλες καινοτομίες που έρχονται το τέταρτο τρίμηνο του έτους, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επηρεασθούν οι πωλήσεις του τρέχοντος τριμήνου".

 

Link.png Site: techcrunch.com