Μνήμες από το 2019 φέρνει η ανακοίνωση της νέας RTX 2060 12GB από την Nvidia.

Επιβεβαιώνοντας τις φήμες, η Nvidia λανσάρει το νέο μέλος της προηγούμενης σειράς GPU, έχοντας γνωστοποιήσει τις προθέσεις της ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την τεράστια ζήτηση της τελευταίας σειράς GPU της Nvidia, RTX30 αλλά και την περιορισμένη προσφορά εξαιτίας διαφόρων θεμάτων μεταξύ των οποίων και της παγκόσμιας έλλειψης τσιπ. Στόχος της Nvidia με το νέο μοντέλο είναι να δώσει μια εναλλακτική λύση σε όσους ψάχνουν μια οικονομική κάρτα γραφικών, η οποία όμως δεν στερείται επιδόσεων, διπλασιάζοντας τη μνήμη που διέθετε το βασικό μοντέλο όταν πρωτοπαρουσιάστηκε το 2019.

Nvidia RTX 3060 12GB Square Image

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά, ξεχωρίζει η ελαφρώς μεγαλύτερη ταχύτητα του base clock καθώς και οι περισσότεροι CUDA πυρήνες (2.176 έναντι 1920 στην βασική RTX 2060). Ακόμα, πολλά από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου φέρουν ομοιότητες με την έκδοση RTX 2060 Super.

Το κόστος της κάρτας δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, με την ιστοσελίδα Videocardz να αναφέρει ότι η έκδοση της MSI θα κοστίζει τουλάχιστον 530 ευρώ ενώ σε άλλα καταστήματα η τιμή της έχει φτάσει ήδη τα 645 ευρώ, χωρίς αυτές οι τιμές να έχουν επιβεβαιωθεί. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι καμία μεγάλη αλυσίδα του Ηνωμένου Βασιλείου, δεν εμφανίζει οποιαδήποτε έκδοση της κάρτας ως διαθέσιμη στο ηλεκτρονικό κατάστημά της. Σε κάθε περίπτωση, η διαθεσιμότητα της κάρτας ήδη τίθεται σε αμφισβήτηση με την Nvidia να αναφέρει ότι αυτή έχει οριστεί για τα τέλη του μήνα.

  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Sad 4