Όλο το 2008 η Nvidia έγινε δέκτης παραπόνων για κάρτες γραφικών που αντιμετώπιζαν προβλήματα, άλλα το “φταίξιμο” το έριχνε είτε στους προμηθευτές, είτε στους κατασκευαστές των laptop είτε ακόμα και στους χρήστες. Τελικά παραδέχθηκε ότι πρόβλημα υπάρχει και δέχθηκε να πληρώσει συνολικά 196 εκατομμύρια δολάρια για κάλυψη των εξόδων αντικατάστασης των ελαττωματικών καρτών. Αυτά τα χρήματα όμως φαίνεται πως δεν είναι αρκετά…

 

Οι χρήστες προχώρησαν σε μαζικές μηνύσεις ενάντια στην εταιρία, ζητώντας πέρα από την αντικατάσταση των καρτών και χρηματική αποζημίωση για την ζημιά που προκλήθηκε από την ταλαιπωρία. Το (αν όχι “παράδοξο”) αξιοσημείωτο είναι ότι οι χρήστες που μήνυσαν την εταιρία χρησιμοποιούσαν laptops της Dell, της ΗΡ ή Apple, που σημαίνει ότι είχαν υποστήριξη ενώ αντιμετώπιζαν το πρόβλημα από τις εταιρίες τους. Επιπλέον η HP και η Dell είχαν διαθέσει ένα firmware update για να αντιμετωπίσουν την υπερθέρμανση των καρτών γραφικών.

 

Οι χρήστες αυτοί όχι μόνο δεν επέστρεψαν τις προβληματικές κάρτες τους στο χρονικό διάστημα που μπορούσαν να το κάνουν, άλλα χαρακτήρισαν τις παραπάνω ενέργειες των εταιριών ανούσιες, εκτός του ότι προκαλούσαν άλλα προβλήματα, όπως μείωση του χρόνου ζωής της μπαταρίας και της απόδοσης του συστήματος. Εκτός αυτού υποστηρίζουν ότι διόρθωσαν το πρόβλημα μόνο μέχρι να λήξει η εγγύηση του μηχανήματος τους, αφήνωντας τους με ένα προβληματικό laptop.

 

Ποιοι έχουν δίκιο; Η λύση θα δωθεί για μια ακόμη φορά στις δικαστικές αίθουσες…

 

Source.png Πηγή: away.gr