Η Nvidia ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να προσφέρει ενημερωμένες εκδόσεις των drivers για τις κάρτες γραφικών της στα λειτουργικά συστήματα Windows 7, Windows 8 και Windows 8.1.

Αυτό σημαίνει ότι οι drivers της θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμοι από τον ερχόμενο Οκτώβριο μόνο για τα Windows 10, με την εταιρεία να ανακοινώνει ότι για τα λειτουργικά συστήματα Windows 7, 8 και 8.1 θα διαθέτει μόνο κρίσιμης σημασίας ενημερώσεις των drivers της που σχετίζονται με την ασφάλεια  -και όχι με την απόδοση ή την ποιότητα απεικόνισης. Οι ενημερώσεις ασφαλείας για τα παραπάνω λειτουργικά συστήματα θα είναι διαθέσιμες μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2024.

Η Microsoft έχει ήδη σταματήσει την υποστήριξη των Windows 7 και Windows 8 ενώ τον Ιανουάριο του 2023 θα τερματιστεί και η υποστήριξη του λειτουργικού συστήματος Windows 8.1. «Η συντριπτική πλειοψηφία των πελατών GeForce έχει μεταβεί στα Windows 10. Για να εξασφαλιστεί ότι οι κάτοχοι GeForce έχουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία όσον αφορά στους τομείς της ασφάλειας, της υποστήριξης και της λειτουργικότητας εφεξής θα επικεντρωθούμε στο λειτουργικό σύστημα Windows 10» αναφέρει η Nvidia σε ανακοίνωση της.

Αν και υπάρχουν 1,3 δισεκατομμύρια ενεργές συσκευές Windows 10, δεν είναι λίγοι οι χρήστες που εξακολουθούν σε διάφορα μέρη του κόσμου να χρησιμοποιούν υπολογιστές με Windows 7, με την εταιρεία ερευνών Statcounter να εκτιμάει ότι το ποσοστό των Windows 7 ανάμεσα στις εκδόσεις των Windows εξακολουθεί να κατέχει ποσοστό 15%. Στη δημοφιλή πλατφόρμα Steam πάντως, η συντριπτική πλειοψηφία -σχεδόν 93%- χρησιμοποιεί λειτουργικό σύστημα Windows 10 με το ποσοστό των χρηστών που χρησιμοποιούν Windows 7 να βρίσκεται κάτω του 2%.

Οι τελευταίοι drivers της Nvidia που θα υποστηρίζουν τις παλαιότερες εκδόσεις των Windows θα διατεθούν στις 31 Αυγούστου ενώ η πρώτη έκδοση των drivers για κάρτες γραφικών GeForce που θα υποστηρίζουν μόνο το λειτουργικό σύστημα Windows 10 θα διατεθούν τις 4 Οκτωβρίου. Να θυμίσουμε ότι η Microsoft αναμένεται τον Οκτώβριο την νέα έκδοση του λειτουργικού της συστήματος που κατά πάσα πιθανότητα θα ονομάζεται Windows 11.

 

  • Like 3
  • Thanks 3
  • Confused 1