Πλέον έχουμε επιπλέον φωτογραφίες και μάθαμε πως η ανακοίνωση πήγε πίσω κατά μία εβδομάδα

Για την ανακοίνωση της RTX 3080Ti ετοιμάζεται εδώ και εβδομάδες η Nvidia, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες είδαμε αρκετές εικόνες από τις νέες κάρτες γραφικών να ετοιμάζονται για αποστολή, με κάποιους πλέον να έχουν τη νέα κάρτα στα χέρια τους. Οι πληροφορίες αυτές προέρχονται από πηγές του VideoCardz, το οποίο μας ενημέρωσε πως η ανακοίνωση της νέας RTX 3080Ti θα γίνει 31 Μαΐου, μαζί με την RTX 3070Ti.

Η RTX 3080Ti αναμένεται να περιέχει 12GB GDDR6X μνήμη, 2GB περισσότερα από το βασικό μοντέλο RTX 3080, ενώ φημολογείται πως θα είναι εύρους 384-bit όπως και στην RTX 3090. Ακόμη δεν μπορούμε να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για την διαφορά απόδοσης μεταξύ των δύο μοντέλων, αλλά όπως έχει γίνει και στο παρελθόν, πιθανότατα θα είναι πιο κοντά στα επίπεδα της RTX 3090 παρά της RTX 3080.

Αυτό βέβαια μεταφράζεται παράλληλα σε άλλη μία κάρτα γραφικών που θα αγγίζει τα $1,000 MSRP, κάτι που μπορεί να ακούγεται ιδιαίτερα ελκυστικό αν υπολογίσουμε τις τιμές των RTX 3080 από scalpers.

Όσο για τα μοντέλα που έχουν εντοπιστεί, το VideoCardz έφερε στο προσκήνιο μια υλοποίηση της MSI, με τον YouTuber Moore’s Law Is Dead να υποστρίζει πως γνωρίζει κάποιον που έχει ήδη στα χέρια του υλοποίηση της Gigabyte.

Αν όλες οι πληροφορίες είναι έγκυρες, προς το τέλος του μήνα θα έχουμε την επίσημη ανακοίνωση των νέων μοντέλων της Nvidia. Επίσης, και οι δύο νέες κάρτες φημολογείται πως θα έχουν περιορισμό απόδοσης κατά το mining, όπως έγινε και με την RTX 3060. Βέβαια το όριο αυτό αφαιρέθηκε τον Φεβρουάριο μέσω beta driver και αναμένεται να επιστρέψει μέσω του νέου driver Μαΐου.

Όπως και να 'χει όμως, είναι δύσκολο για το κοινό να ενθουσιαστεί με ανακοινώσεις νέου υλικού, καθώς είναι σχεδόν αδύνατο να βρει κανείς hardware στις τιμές που προβλέπονται. Και με τα προβλήματα παραγωγής να συνεχίζονται, δεν φαίνεται πως θα αλλάξει κάτι στο άμεσο μέλλον.

  • Like 3
  • Haha 8
  • Sad 1