Στόχος η απλούστερη διαχείριση GPU και ρυθμίσεων παιχνιδιών

Η Nvidia δοκιμάζει μια νέα, ενοποιημένη εφαρμογή, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να ρυθμίζουν τις GPU τους, να εγκαθιστούν λογισμικό και να προσαρμόζουν στις προτιμήσεις τους την εμπειρία που προσφέρουν οι διάφοροι τίτλοι, όλα από το ίδιο περιβάλλον. Στην παρούσα φάση, οι χρήστες είναι υποχρεωμένοι να στραφούν στην παρωχημένη εφαρμογή Control Panel και να έρθουν αντιμέτωποι με σύνθετα μενού, προκειμένου να προχωρήσουν σε διαδικασίες όπως η ρύθμιση του G-Sync. Υπάρχει επίσης μια εντελώς διακριτή, "φιλική προς το χρήστη" εφαρμογή, με την ονομασία GeForce Experience, για βασικές ρυθμίσεις στις GPU, ενημερώσεις των drivers και γρήγορες προσαρμογές. Οπότε, συνδυάζονται δύο διαφορετικά πράγματα σε ένα.

Η νέα εφαρμογή, με την πολύ ταιριαστή ονομασία Nvidia app βρίσκεται επί του παρόντος σε δοκιμαστικό στάδιο, όμως από ό,τι φαίνεται είναι ικανή να κάνει πολλά. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να στραφούν σε αυτή προκειμένου να ενημερώσουν τους drivers των συσκευών τους, να ανακαλύψουν και εγκαταστήσουν αυτόνομες εφαρμογές, όπως το GeForce Now, και να προχωρήσουν σε πολλές και διάφορες ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών που διαθέτουν. Προκειμένου να απλουστευθούν περισσότερο τα πράγματα για τους φίλους του gaming σε PC, υπάρχει επίσης η δυνατότητα ρύθμισης τόσο των παραμέτρων ενός τίτλου, όσο και των drivers. Πρακτικά, πρόκειται για μία εφαρμογή που καλύπτει όλες τις ανάγκες.

Υπάρχει ανασχεδιασμένο in-game overlay, για ευκολότερη πρόσβαση σε εργαλεία καταγραφής και την παρακολούθηση των επιδόσεων του συστήματος. Το overlay αυτό επιτρέπει τη χρήση διαφόρων φίλτρων που επιδρούν στο gameplay, συμπεριλαμβανομένων και φίλτρων βασισμένων στην τεχνητή νοημοσύνη, τα οποία διατίθενται στους κατόχους καρτών της σειράς GeForce RTX. Η εφαρμογή φαίνεται πως απευθύνεται κατά βάση σε εκείνους που διστάζουν, αντιμέτωποι με τη φήμη που έχουν τα PC ότι δυσκολεύουν το gaming. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για ενεργοποίηση bundles και επιβραβεύσεων, αλλά και την εξαίρεση από πειραματικές λειτουργίες και νέες δυνατότητες των RTX.

Καθώς αναφερθήκαμε στις RTX, η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να πειραματίζονται με ευκολία με το νέο εργαλείο remix που προσθέτει βελτιωμένα textures, βελτιστοποιημένα με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, σε παλαιότερους τίτλους. Το θρυλικό Half Life 2 πρόκειται να αποκτήσει μια ανεπίσημη remastered έκδοση για RTX, χάρη σε αυτή την τεχνολογία. Η εφαρμογή θα προσφέρει επίσης πρόσβαση σε μια νέα λειτουργία με την ονομασία RTX Dynamic Vibrance, η οποία ενισχύει περαιτέρω την οπτική διαύγεια και βελτιώνει την υφιστάμενη λειτουργία Digital Vibrance, η οποία είναι διαθέσιμη μέσω της από καιρό διαθέσιμης εφαρμογής Control Panel.

Προκειμένου να γιορτάσει τη δοκιμαστική αυτή έκδοση, η Nvidia παρουσίασε ένα νέο Game Ready Driver για το παιχνίδι επιβίωσης Nightingale. Ο οδηγός αυτός βελτιστοποιεί το παιχνίδι, με τη χρήση DLSS 3 και προσθέτει την τεχνολογία Reflex που έχει παρουσιάσει η Nvidia, με στόχο τον περιορισμό της καθυστέρησης απόκρισης. Όσο για τη δοκιμαστική έκδοση, είναι ήδη διαθέσιμη για όσους θα ήθελαν να δουν στην πράξη τι έχει να προσφέρει. 

  • Like 1