Το οικονομικότερο smartphone που έχει κυκλοφορήσει η OnePlus θα εξοπλίζεται με τον Snapdragon 460.

Η στρατηγική της OnePlus μέχρι στιγμής περιλαμβάνει κάποιες ετήσιες κυκλοφορίες με τα φετινά τηλέφωνα να βασίζονται κυρίως στη σειρά επεξεργαστών Snapdragon 800 της Qualcomm. Με το OnePlus 8 να στοχεύει στην κατηγορία high-end, η εταιρία δεν είχε κανένα τηλέφωνο κάτω των $500. Έτσι, έφερε το OnePlus Nord το οποίο εξοπλίζεται με επεξεργαστή Snapdragon 765G ως διαθέσιμη επιλογή στην μεσαία κατηγορία. Τώρα όμως θέλει να εισέλθει και στην κατηγορία των low budget τηλεφώνων, με κόστος έως και τα $200.

Σύμφωνα με εμπιστευτικές πληροφορίες, το νέο οικονομικό τηλέφωνο της OnePlus θα εξοπλίζεται με τον Snapdragon 460 και είναι σχεδόν έτοιμο για κυκλοφορία. Το τηλέφωνο έχει την κωδική ονομασία Clover και λέγεται πως θα έχει οθόνη IPS LCD 6.52’’ 720p (1560 x 720 pixels), 4GB μνήμη RAM και 64GB αποθηκευτικού χώρου, που μάλιστα θα μπορεί να επεκταθεί με χρήση κάρτας microSD. Επιπρόσθετα θα διαθέτει αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος αλλά και ασύρματη συνδεσιμότητα Wi-Fi a/c.

Θα είναι εξοπλισμένο με τριπλή βασική κάμερα που θα αποτελείται από έναν αισθητήρα 13MP και δύο επιπλέον των 2MP. Σημαντικό εξίσου το γεγονός ότι το Clover θα διαθέτει μεγάλη μπαταρία 6000mAh η οποία θα υποστηρίζει και λειτουργία Ταχείας Φόρτισης ενώ κάτι που δεν βλέπουμε συχνά, θα έχει και θύρα ακουστικών 3.5mm. Με οθόνη 720p και μπαταρία στα 6000mAh, ίσως το οικονομικό τηλέφωνο της OnePlus να προσφέρει αυτονομία έως και 2 ημέρες.

Ο Snapdragon 460 έκανε ντεμπούτο νωρίτερα φέτος με το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του να είναι οι πυρήνες Cortex A73. Οι Cortex A73 προσφέρουν σημαντικά καλύτερη απόδοση σε σχέση με τον Snapdragon 450 ενώ την ίδια στιγμή το chipset διαθέτει και τέσσερις πυρήνες A53 που στοχεύουν στη χαμηλότερη κατανάλωση. Και για τα γραφικά, η Adreno 610 είναι ικανή να προσφέρει έως και 60% καλύτερη απόδοση σε σχέση με τα γραφικά του 450.

Όπως εικάζουν οι πληροφορίες, το OnePlus Clover θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος με κόστος κοντά στα $200. Το κόστος φαίνεται να συμβαδίζει με τα χαρακτηριστικά που ήρθαν στη δημοσιότητα ενώ γίνεται σαφές ότι η OnePlus θέλει να στοχεύσει τα οικονομικά τηλέφωνα της Xiaomi και της Realme. Στην πραγματικότητα, το Clover έχει πολλές ομοιότητες με το Realme C15. Με το Nord να μοιράζεται αρκετά χαρακτηριστικά με τη σειρά Realme X50, είναι λογικό ότι η OnePlus θα κάνει το ίδιο και με το Clover.

Αν και το συγκεκριμένο τηλέφωνο δεν ταιριάζει στη συνολική στρατηγική της εταιρίας, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε ένα low-budget τηλέφωνο από την OnePlus. Μία εταιρία που έως σήμερα είχε περιοριστεί στα premium smartphones. Σε κάθε περίπτωση, κι αν το τηλέφωνο ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει, τις επόμενες εβδομάδες θα μάθουμε περισσότερα για το μέλλον της κινέζικης εταιρίας στην entry-level κατηγορία.

  • Like 1
  • Confused 2