Αν και το παγκόσμιο λανσάρισμα του έχει προγραμματιστεί για τον ερχόμενο μήνα, η εταιρεία OnePlus ανακοίνωσε πρόσφατα τη ναυαρχίδα της για την Κινέζικη αγορά.

Το OnePlus 11 διαθέτει σχεδιασμό για το εξόγκωμα της κύριας κάμερας στο πίσω μέρος που είναι εμπνευσμένο από τις «μελανές οπές» σύμφωνα με την κατασκευάστρια, που αποτελεί sub-brand της επίσης γνωστής Oppo. Μαζί με τη συσκευή, η OnePlus ανακοίνωσε και ένα νέο ζευγάρι ασύρματων ακουστικών με την ονομασία OnePlus Buds Pro 2.

Στο εσωτερικό του OnePlus 11 βρίσκουμε τον κορυφαίο επεξεργαστή της Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 2 σε συνδυασμό με 12GB ή 16GB RAM (LPDDR5X) και 256GB ή 512GB (UFS 4.0) αποθηκευτικού χώρου αντίστοιχα. Η οθόνη του έχει διαγώνιο 6,7 ιντσών και είναι τεχνολογίας LTPO 3.0 OLED με ανάλυση 1440p και αυτόματα προσαρμοζόμενο -ανάλογα την εφαρμογή ή λειτουργία- ρυθμό ανανέωσης που κυμαίνεται μεταξύ 1 Hz και 120 Hz. Η οθόνη διαθέτει μία μικρή οπή στην άνω αριστερή γωνία για την εμπρόσθια κάμερα 16 MP. Η συσκευή διαθέτει μπαταρία 5.000 mAh και υποστηρίζει τεχνολογία ταχείας φόρτισης 100W.

OnePlus_11_3.jpg

 

Στο πίσω μέρος και στο κυκλικού σχήματος «camera bump» βρίσκουμε τρεις κάμερες, την κύρια κάμερα 50 MP (αισθητήρας Sony IMX890 με PDAF και OIS), την υπερευρυγώνια 48 MP (αισθητήρας Sony IMX581 και λειτουργία AF) και μία κάμερα 32 MP (Sony IMX709) τύπου telephoto με 2x οπτική μεγέθυνση που είναι σχεδιασμένη ειδικά για πορτραίτα. Ο πολύ-φασματικός αισθητήρας ανίχνευσης του χρώματος του φωτός 13 καναλιών σύμφωνα με την OnePlus βοηθά την συσκευή να ανταποκριθεί σε «όλα τα φωτογραφικά σενάρια» και σε όλες της συνθήκες. Η εταιρεία δεν αναφέρθηκε σε περισσότερες λεπτομέρειες για τον συγκεκριμένο αισθητήρα, και ενδεχομένως θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι το παγκόσμιο λανσάρισμα της συσκευής για να απαντηθούν τα όποια ερωτήματα έχουμε για τη λειτουργία του. Η συσκευή διαθέτει το Color OS 13 UI πάνω από το Android 13.

OnePlus_Buds_Pro_2_in_green_and_black___landscape.webp

Όπως αναφέραμε, μαζί με τη συσκευή, η εταιρεία ανακοίνωσε και τα OnePlus Buds Pro 2, το νέο ζευγάρι ασύρματων ακουστικών με τεχνολογία ακύρωσης θορύβου. Τα συγκεκριμένα ακουστικά χρησιμοποιούν σχεδιασμό διπλού οδηγού (dual-driver design). Έτσι, κάθε ακουστικό ενσωματώνει έναν οδηγό 11mm που αναλαμβάνει τις χαμηλές συχνότητες/μπάσα και έναν οδηγό 6mm αφιερωμένο στα μεσαίες (mid) και υψηλές συχνότητες (treble). Υποστηρίζεται επίσης «spatial audio» και εξοπλίζονται με 6-axis αισθητήρες κίνησης για να ανιχνεύουν τη θέση του κεφαλιού του χρήστη τους. Πέρα από την τεχνολογία ακύρωσης θορύβου που ενσωματώνουν, τα ακουστικά υποστηρίζουν την τεχνολογία Bluetooth 5.3 LE και έχουν αυτονομία που αγγίζει τις 39 ώρες (μαζί με την προστατευτική θήκη ασύρματης φόρτισης).

Η τιμή του OnePlus 11 στην Κίνα για την έκδοση 12GB/256GB είναι περίπου $580 ενώ για την έκδοση 16GB/512GB είναι περίπου $710. Το παγκόσμιο λανσάρισμα της συσκευής έχει προγραμματιστεί για τις 7 Φεβρουαρίου.

  • Like 5
  • Thanks 2