Ένα περίεργο bug αντιμετωπίζουν οι κάτοχοι του OnePlus 5, του κορυφαίου smartphone της OnePlus το οποίο παρουσιάστηκε πριν μερικές εβδομάδες.

Όπως αναφέρουν χρήστες της ιστοσελίδας Reddit, κατά την προσπάθεια κλήσης του τριψήφιου αριθμού 911 που χρησιμοποιείτε στις Ηνωμένες Πολιτείες για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, η συσκευή προχωρά σε επανεκκίνηση, κάτι που σίγουρα δεν είναι επιθυμητό για τον κάτοχο της. Μέχρι στιγμής οι σχετικές αναφορές δεν είναι πολλές όμως ήδη τα πρώτα βίντεο που παρουσιάζουν το πρόβλημα έχουν ανέβει σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook.

 

Σε απάντησή της η OnePlus αναφέρει ότι εξετάζει μία από αυτές τις αναφορές και ζητάει από οποιονδήποτε αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα, να επικοινωνήσει με την εταιρεία στη διεύθυνση [email protected]. Πάντως το πρόβλημα ίσως δεν αφορά μόνο τις κλήσεις που γίνονται στο συγκεκριμένο αριθμό αλλά πιθανόν αφορά και άλλους αριθμούς έκτακτης ανάγκης όταν και η συσκευή στέλνει αυτόματα στον συνομιλητή, την ακριβή της θέση.

 

Την ίδια στιγμή, αρκετοί χρήστες του Reddit αναφέρουν ότι έχουν παρατηρήσει το ίδιο φαινόμενο και σε άλλα smartphones και συγκεκριμένα στα Galaxy S7 edge, Galaxy S5, Asus Zenfone 3 καθώς και το Xperia Z3. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια σχετική δήλώση από τους συγκεκριμένους κατασκευαστές.

 

Link.png Site: https://thenextweb.com/gear/2017/07/18/oneplus-5-bug-911-call-reboot/'>TNW