Σε ένα συνέδριο αφιερωμένο στα δίκτυα 4G και 5G που πραγματοποιήθηκε στο Hong Kong και συμμετείχαν πολλές εταιρείες και κατασκευαστές από την βιομηχανία των smartphones και των υποδομών τηλεπικοινωνιακών δικτύων, ο Carl Pei, co-founder της OnePlus δήλωσε ότι η εταιρεία του πρόκειται να είναι από τις πρώτες στον κόσμο που θα λανσάρουν μία 5G-enabled ναυαρχίδα.

Από την σκηνή του συνέδριου, και πριν τον συντροφεύσει ο Carl Pei της OnePlus, ο Πρόεδρος της Qualcomm, Cristiano Amon ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον δύο ναυαρχίδες 5G πρόκειται να λανσαριστούν μέσα στο πρώτο μισό της νέας χρονιάς, και θα βασίζονται στο modem της εταιρείας Snapdragon X50  σε συνδυασμό με το άρθρωμα κεραίας mmWave QTM052.

5G_1.jpg.0a4b01f195612df265486ce8f109b491.jpg

Εκτός από την OnePlus, πολλοί ακόμα κατασκευαστές smartphones και άλλων φορητών συσκευών ή πάροχοι και εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ανακοίνωσαν την δέσμευση τους στη τεχνολογία 5G και την υποστήριξη τους στην Qualcomm και στην οικογένεια Snapdragon X50 5G NR.

Τα μεγαλύτερα ονόματα που απουσιάζουν από την λίστα όπως μπορείτε να δείτε είναι οι Huawei και Samsung που έχουν όμως τα δικά τους σχέδια και γραμμές παραγωγής. Από την λίστα επίσης απουσιάζει η Apple, αφού όπως είναι γνωστό βρίσκεται στα… δικαστήρια με την Qualcomm και κατά πάσα πιθανότητα θα ανακοινώσει δική της λύση 5G ή σε συνεργασία με την Intel.

GSMArena