Η Oracle, η οποία μετά την εξαγορά της Sun Microsystems το 2010, κληρονόμησε και την αρχιτεκτονική επεξεργαστών SPARC έκανε πρόσφατα την σημαντικότερη ανακοίνωση από την εποχή της εξαγοράς.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης ενός ολοκαίνουριου multi-core επεξεργαστή SPARC με την κωδική ονομασία M7.

 

Το νέο chip (32-core, 4,13GHz, 64MB L3 cache) σύμφωνα με την Oracle όχι μόνο θα βρίσκεται στην ίδια κατηγορία με τις σημερινές επιχειρησιακής-κλάσης αρχιτεκτονικές επεξεργαστών, αλλά θα διαθέτει επιπλέον βελτιστοποιήσεις στο hardware, όπως ένα ειδικό firmware on-chip, που θα βελτιώνει την απόδοση και παράλληλα την ασφάλεια των εφαρμογών. Μικρο-κώδικας στο εσωτερικό του θα εργάζεται για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των εντός μνήμης βάσεων δεδομένων (το chip θα ενσωματώνει ελεγκτή μνήμης) ενώ υπάρχουν δυνατότητες επιτάχυνσης στο hardware για την συμπίεση/ αποσυμπίεση πολύ μεγάλων βάσεων δεδομένων, για analytics σε σχεδόν πραγματικό χρόνο.

 

O Μ7 είναι ο πρώτος επεξεργαστής SPARC που έχει αναπτυχθεί εξολοκλήρου από την Oracle και η πώληση του σε ενδιαφερόμενες εταιρείες θα ξεκινήσει από το ερχόμενο καλοκαίρι, ως μέρος των νέων T-Series και M-Series servers της εταιρείας. Θα προσφέρεται επίσης σε kits αναβάθμισης για το Supercluster της εταιρείας, ένα ειδικό υπολογιστικό σύστημα που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για Oracle.

 

 

Link.png Site: TechPowerUp