Η ιαπωνική εταιρία θέλει να φέρει στη βόρεια Ευρώπη τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες που αφορούν τις μπαταρίες.

Η Panasonic, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές μπαταριών ιόντων λιθίου στον κόσμο, υπέγραψε μια προκαταρκτική συμφωνία με τη σκανδιναβική εταιρία ενέργειας Equinor και τη μηχανολογική εταιρία Norsk Hydro για τη συνεργασία και την οικοδόμηση μίας επιχειρήσης γύρω από μπαταρίες. Οι τρεις εταιρίες δήλωσαν ότι τους επόμενους μήνες θα εργαστούν για να αξιολογήσουν την αγορά μπαταριών ιόντων λιθίου στην Ευρώπη και να διερευνήσουν τις δυνατότητες δημιουργίας μίας μεγάλης επιχείρησης στη Νορβηγία.

Ο Mototsugu Sato, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Panasonic, είπε:

Αυτή η συνεργασία συνδυάζει τη θέση της Panasonic ως μία εταιρία καινοτόμου τεχνολογίας και ηγέτη στις μπαταρίες ιόντων λιθίου, με τη μεγάλη βιομηχανική εμπειρία της Equinor και της Hydro, δύο ισχυρών παγκόσμιων παικτών, για να ανοίξει ο δρόμος για μια ισχυρή και βιώσιμη επιχείρηση μπαταριών στη Νορβηγία.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ξεκινήσουμε αυτήν την πρωτοβουλία για να διερευνήσουμε την εφαρμογή βιώσιμων, πολύ προηγμένων τεχνολογιών και εφοδιαστικών αλυσίδων για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των πελατών μπαταριών ιόντων λιθίου και να υποστηρίξουμε τον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην ευρωπαϊκή περιοχή.

Η Panasonic ανταγωνίζεται την LG Chem για να γίνει αυτή ο κορυφαίος προμηθευτής μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα σε όλο τον κόσμο. Οι κύριοι πελάτες της εταιρίας για μπαταρίες είναι η Tesla και η Toyota, ενώ η LG έχει αυτοκινητοβιομηχανίες όπως General Motors, Groupe Renault, Hyundai, Ford Motor Company και Volvo.

Ό εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Equinor, Al Cook, δήλωσε:

Οι εταιρίες μας επιδιώκουν να γίνουν ηγέτες στην ενεργειακή μετάβαση. Η δημιουργία αυτής της εταιρικής σχέσης παγκόσμιας κλάσης καταδεικνύει τη φιλοδοξία της Equinor να γίνει μια ευρεία εταιρία ενέργειας. Πιστεύουμε ότι η αποθήκευση μπαταριών θα διαδραματίσει ολοένα και σημαντικότερο ρόλο στο να φέρει τα ενεργειακά συστήματα σε καθαρά μηδενικές εκπομπές. Συγκεντρώνοντας τους διάφορους τομείς της ενεργειακής εμπειρίας, οι εταιρίες μας θα επιδιώξουν να δημιουργήσουν μία επιχείρηση μπαταριών που θα είναι κερδοφόρα, κλιμακούμενη και βιώσιμη.

  • Like 1
  • Thanks 1