Η GoPro δήλωσε τη Δευτέρα το ενδιαφέρον της για τη συνεργασία με έναν μεγαλύτερο «παίκτη» του κλάδου, παρότι αυτή τη στιγμή δεν δρομολογείται κάποια ανάλογη συμφωνία.

Τα εν λόγω σχόλια προκλήθηκαν από δημοσίευμα του Reuters  και άλλων media, σύμφωνα με τα οποία η GoPro προσέλαβε την J.P. Morgan για να προωθήσει την πώλησή της, καθώς καταγράφεται μειωμένη ζήτηση για sports cameras και drones. Η τιμή της μετοχής της εταιρείας, που κατέγραψε πτώση 33% στο ιστορικό χαμηλό των 5,04 δολ. τη Δευτέρα, ανέκτησε ορισμένες από τις απώλειες  μετά την αναφορά για το ενδεχόμενο πώλησης από το CNBC.

Σε σχόλιο που απέστειλε στο Reuters  η GoPro, δήλωσε ότι είναι ανοικτή σε κάθε ευκαιρία, χωρίς ωστόσο αυτή τη στιγμή να δρομολογείται κάποια συμφωνία για πώληση μετοχών της. Για διαδοχικά τρίμηνα καταγράφεται η μείωση της ζήτησης για τις κάμερες και τα drones Karma της εταιρείας, που χρησιμοποιούνται κυρίως από τους φανατικούς των σπορ και των ταξιδιών, ενώ προβλέπεται η υιοθέτηση ρυθμιστικών κανόνων σε Ευρώπη και ΗΠΑ που θα πλήξουν την αγορά των drones. 

Η περικοπή της τιμής στις κάμερες HERO6 στα 399 δολ. από τα 499 δολ.  αναμένεται να “κοστίσει” περί τα 80 εκατ. δολ. τα αποτελέσματα της εταιρείας στο τέταρτο τρίμηνο και θα δυσχεράνει την άνοδο των εσόδων μέσα στο τρέχον οικονομικό έτος 2018, σύμφωνα με τη Morgan Stanley.

Reuters