Οι φίλοι της Fujifilm περίμεναν αρκετό καιρό για τον αντικαταστάτη της X-E2 και από ότι φαίνεται άξιζε η αναμονή.

Τώρα, η μικρότερη κάμερα της Fujifilm με οφθαλμοσκόπιο είναι η νέα mirrorless X-E3 η οποία εξοπλίζεται με μοντέρνα χαρακτηριστικά. Πιο συγκεκριμένα, και σε σύγκριση με το παλαιότερο μοντέλο X-E2, διαθέτει τον υψηλότερης ανάλυσης αισθητήρα 24,3 Megapixels X-Trans III, που χρησιμοποιείται και σε άλλα μοντέλα της σειράς X, υποστηρίζει λήψη βίντεο ανάλυσης 4K, οθόνη αφής αλλά και Bluetooth LE. Με τιμή επίσης στα $899,99, καλό θα ήταν να την λάβουν υπόψη τους οι πιθανοί αγοραστές των Sony a6300 και Canon EOS M5.

 

Η νέα X-E3 διατηρεί τον κλασικό σχεδιασμό του προηγούμενης γενιάς μοντέλου, ωστόσο είναι ακόμα μικρότερη σε διαστάσεις και ελαφρύτερη, ενώ εξοπλίζεται με μερικά ωραία χαρακτηριστικά. Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται ένα front control wheel αλλά και ένας μοχλός, τύπου-joystick (που είναι στάνταρντ στην X-series) για τον έλεγχο της εστίασης. Το ηλεκτρονικό σκόπευτρο EVF είναι σαν αυτό που βρίσκεται στην X-T2, με ανάλυση 2,36-million dots.

 

H οθόνη αφής επίσης των 3,0 ιντσών προσφέρει smartphone-like έλεγχο της εστίασης (touch-focus) αλλά και διάφορες λειτουργίες στις οποίες δεν έχετε πρόσβαση από τα περιστροφικά χειριστήρια ή τα πλήκτρα στο σώμα της μηχανής, τα οποία είναι τοποθετημένα εργονομικά. Η νέα μικρή mirrorless της Fujifilm επίσης δανείζεται το σύστημα αυτόματης εστίασης 325-σημείων της X-T2, ενώ χάρη σε ένα νέο “αλγόριθμο αναγνώρισης αντικειμένων” υποτίθεται ότι μπορεί να παρακολουθεί αντικείμενα καλύτερα από ποτέ άλλοτε. Η μηχανή μπορεί και τραβάει με 8fps ή στα 14fps χρησιμοποιώντας το ηλεκτρονικό σκόπευτρο. Επίσης υποστηρίζει Bluetooth LE και WiFi αλλά όχι και NFC.

 

gallery_286955_4208_881720.jpg

 

Υποστηρίζεται λήψη βίντεο 4K στα 30fps (10-minute continuous recording time) ενώ υπάρχει και είσοδος για μικρόφωνο (αν και όχι για headphones) αλλά και HDMI. Η Fujifilm X-E3 θα κυκλοφορήσει σε μαύρο και ασημί με τιμή $899,9 για το σώμα ή σε kit στα $1299,9 και στα $1149,9 με τους φακούς XF18-55mm και XF23mm f/2.0 prime αντίστοιχα.

 

Link.png Site: Engadget