Η Pentax αποκάλυψε τη νέα της DSLR, K-1 Mark II με αισθητήρα 36,4 Megapixels, η οποία διαδέχεται την πρώτη της full-frame, την K-1.

Δεν έχει αλλάξει και πολύ σε σχέση με το παρελθόν, με εξαίρεση ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό: χάρη σε μία νέα “μονάδα επιτάχυνσης” για τον επεξεργαστή εικόνας Prime IV, το noise reduction στην K-1 II πραγματοποιείται πολύ ταχύτερα και αποτελεσματικά, επιτρέποντας στον χρήστη να πραγματοποιήσει λήψεις με ISO έως και 819.200. Το τρελό αυτό ISO είναι native και όχι extended χρησιμοποιώντας software κ.λπ.

Η κάμερα επίσης εφοδιάζεται με ένα νέο σύστημα pixel shifting το οποίο έχει παρόμοια λειτουργία με αυτό που χρησιμοποιούν άλλες εταιρείες όπως η Sony και έχει την ονομασία Pixel Shift Resolution System II. Η κάμερα λοιπόν μπορεί και τραβάει σε burst τέσσερις φωτογραφίες τις οποίες συνδυάζει σε “super-high-resolution images” σύμφωνα με την μητρική εταιρεία Ricoh.

Το νέο σύστημα τώρα μπορεί και συλλαμβάνει χρώμα RGB με κάθε pixel επιτρέποντας “σημαντικά περισσότερη λεπτομέρεια και ακόμα πιο ρεαλιστικά χρώματα” από άλλες κάμερες DSLR  σύμφωνα με την εταιρεία. Το σύστημα Pixel Shift Resolution II λειτουργεί σε συνδυασμό με το ενσωματωμένο σύστημα σταθεροποίησης 5-αξόνων για να προσφέρει εξαιρετικά ευκρινείς εικόνες.

Ο αισθητήρας των 36,4 Megapixels που δεν διαθέτει φίλτρο anti-aliasing, η σταθεροποίηση εικόνας 5-axis, η οθόνη των 3,2 ιντσών που υποστηρίζει tilt, οι 33 αισθητήρες αυτόματης εστίασης, η AI-based ανάλυση σκηνής σε πραγματικό χρόνο, τα dual SD card slots, η ταχύτητα burst στα 4,4fps και η δυνατότητα λήψης video στα 1080p με 30fps παραμένουν όμοια σε σχέση με το παρελθόν.

K-1_1.jpg.5f23f2c32899d273fddd6281c3e4c877.jpg

Σύμφωνα με την εταιρεία, υπάρχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα για όσους έχουν αγοράσει το πρωτότυπο μοντέλο K-1 σύμφωνα με την εταιρεία: με $550, η εταιρεία αλλάζει την ηλεκτρονική πλακέτα στη κάμερα της K-1 σας χαρίζοντας όλα τα πλεονεκτήματα του νέου μοντέλου στο παλαιότερο. Επίσης, η εταιρεία θα αλλάξει το λογότυπο του παλαιότερου μοντέλου με το νέο K-1 Mark II. Η νέα DSLR της Pentax θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο με τιμή $1999 για το σώμα, και με $2399 σε kit με τον φακό  Pentax-D FA 28-105 f/3.5-5.6 ED DC WR.

Engadget

  • Like 1