Εάν νομίζετε ότι ο Blu-ray δίσκος σας είναι ό,τι καλύτερο έχει προσφέρει η τεχνολογία του μπλε λέιζερ μέχρι στιγμής στην αγορά, μάλλον κάνετε λάθος.

 

Ένα δισκάκι Blu-Ray έχει αρκετή χωρητικότητα για να αποθηκεύσει μια ταινία υψηλής ευκρίνειας με ασυμπίεστο πολυκάναλο ήχο. Η Pioneer όμως προσπαθεί για κάτι παραπάνω καθώς τα 25 με 50GB χώρου που έχουν τα κανονικά Blu-Ray (single και double layer) μάλλον της φαίνονται λίγα...

 

Ένας οπτικός δίσκος 16απλής επίστρωσης, που εξασφαλίζει μεγαλύτερη πυκνότητα δεδομένων ανά επιφάνεια και μπορεί να αποθηκεύσει έως και 400 GB τώρα είναι πραγματικότητα!

 

Η νέα τεχνολογία οφείλει πολλά στην τεχνολογία του μπλε λέιζερ αν και χρησιμοποιεί εντελώς διαφορετικό υλικό για την κατασκευή των στρωμάτων που βασίζονται σε παρόμοιες προδιαγραφές με το Blu-ray.

 

Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούμε να απολαύσουμε τους νέους δίσκους από την Pioneer σε Blu-ray players που κυκλοφορούν ήδη στην αγορά.

 

Σύμφωνα με τα σχέδια της εταιρείας, η τεχνολογία πολλαπλής επίστρωσης θα διατίθεται σε read-only (ROM) δίσκους από το 2008 έως το 2010, επανεγγράψιμοι οπτικοί δίσκοι θα κάνουν την εμφάνιση τους από το 2010 έως το 2012 όπου και θα μετατραπούν σε θηρία χωρητικότητας των 1TB (1,000GB) ένα χρόνο μετά.

 

Source.png Πηγή: pathfinder.gr