Εκτός από διάφορα περιφερειακά -ποντίκια, πληκτρολόγια, headsets κ.ά.- για υπολογιστές και κονσόλες, οθόνες ή φορητούς υπολογιστές, η Razer έχει κατά καιρούς κυκλοφορήσει και διάφορα αξεσουάρ για κινητά, όπως για παράδειγμα το χειριστήριο Kishi.

Τώρα, επανέρχεται στη συγκεκριμένη αγορά με έναν «εξωφρενικό» ανεμιστήρα με φωτισμό RGB που αναλαμβάνει την ψύξη του κινητού! Αν λοιπόν το Android κινητό σου υπερθερμαίνεται και ρίχνει την απόδοση (throttling) κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, η Razer προτείνει το σύστημα ψύξης Razer Cooler Chroma, το οποίο αναλαμβάνει να διατηρήσει τη θερμοκρασία του κινητού σου στο βέλτιστο επίπεδο.

Το RGB cooler περιλαμβάνει έναν ανεμιστήρα με 7 πτερύγια που περιστρέφεται σε ταχύτητες έως 6.400 rpm. Παρά την υψηλή ταχύτητα, η Razer υποστηρίζει ότι ο παραγόμενος θόρυβος δεν ξεπερνά τα 30dB, που είναι αρκετά χαμηλότερος από τον θόρυβο των 40dB περίπου που επικρατεί στο εσωτερικό ενός σπιτιού.  Η «προηγμένη τεχνολογία ψύξης smartphone» του αξεσουάρ όπως λέει η Razer περιλαμβάνει ένα θερμοηλεκτρικό ανεμιστήρα, μία αλουμινένια ψύκτρα καθώς και μία επιφάνεια ψύξης που λειτουργεί ως CPU heat spreader που αναλαμβάνει τη μεταφορά της θερμότητας από την «πλάτη» του κινητού προς τον ανεμιστήρα.

razer-cooling-fan3.jpg

Το cooler της Razer είναι συμβατό με MagSafe και επομένως μπορεί να προσαρμοστεί μαγνητικά σε ένα iPhone 12 ή σε ένα iPhone 13 με την εταιρεία να προσφέρει το σύστημα ψύξης μαζί με ένα ειδικό μηχανισμό για την προσάρτηση του στην πλάτη οποιουδήποτε κινητού έχει πλάτος από 6,7 έως 8,8 εκατοστά. Για την τροφοδοσία του συνδέεται με την υποδοχή USB-C του κινητού καθώς δεν διαθέτει ενσωματωμένη μπαταρία. Τόσο η ταχύτητα ανεμιστήρα όσο και τα 12 σε αριθμό RGB LEDs που διαθέτει μπορούν να ρυθμιστούν μέσω Bluetooth LE.

Razer-cooling-charger2.jpg

Το κόστος του αξεσουάρ της εταιρείας στην επίσημη ιστοσελίδα του προϊόντος είναι $59,99. Η τιμή είναι αναμφισβήτητα υψηλή, ωστόσο αν το κινητό υπερθερμαίνεται όταν παίζεις βαριά παιχνίδια, είναι μία λύση που ενδεχομένως αξίζει να λάβεις υπόψη σου.

  • Confused 2