Το χειριστήριο Kishi που ανακοίνωσε η Razer στην έκθεση CES 2020, θα σου δώσει τη δυνατότητα να παίζεις παιχνίδια στο smartphone, όπως σε ένα Nintendo Switch. Τουλάχιστον, όσο αφορά την αίσθηση στο χειρισμό.

Το Razer Kishi θα είναι συμβατό με όλα τα iOS και Android smartphones και στοχεύει κυρίως σε gamers που παίζουν παιχνίδια στην αγαπημένη τους συσκευή. Σχεδιασμένο για να μεταφέρει την αίσθηση χειρισμού που θα είχε κάποιος σε ένα Nintendo Switch, υποστηρίζει τα περισσότερα mobile παιχνίδια (παιχνίδια τα οποία υποστηρίζουν με τη σειρά τους χειριστήρια) ενώ κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την Gamevice, μία εταιρία η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή χειριστηρίων για mobile συσκευές.

Διαθέτει όλα τα πλήκτρα που θα χρειαστεί ο gamer όπως αναλογικούς μοχλούς και σκανδάλες στο πίσω μέρος. Το Razer Kishi συνδέεται μέσω Apple Lightning ή USB-C για ελάχιστη καθυστέρηση κατά το χειρισμό ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζει και φόρτιση, καθώς παίζεις. Αν και δείχνει ένα πολύ χρήσιμο αξεσουάρ για παιχνίδια όπως το Fortnite, η Razer στοχεύει περισσότερο την αγορά του Cloud Gaming μέσα από υπηρεσίες όπως το Project xCloud της Microsoft αλλά και το Geforce NOW της Nvidia. Cloud gaming υπηρεσίες με τις οποίες κάποιος μπορεί να παίξει παιχνίδια υπολογιστή ή κονσόλας, στην οθόνη του smartphone.

_IMG_20200107_163841.jpg.7b0194b3880c2bcfe50028e547f0d9a2.jpg

Αν και δεν είναι το πρώτο χειριστήριο του είδους του, σίγουρα πρόκειται για μία ποιοτική επιλογή. Η τιμή του δεν έχει γίνει επίσημα γνωστή, κρίνοντας όμως από τον προκάτοχό του, το Razer Junglecat, το οποίο κόστιζε $99, υποθέτουμε ότι κάπου εκεί θα κυμανθεί. Όσο αφορά την ημερομηνία διάθεσης στην αγορά, αυτή θα ξεκινήσει σύντομα.