Αποφασισμένη να κοντράρει τα Oculus Rift και HTC Vive φαίνεται πως είναι πλέον η γνωστή κατασκευάστρια περιφερειακών Razer, η οποία ανακοίνωσε πως θα διαθέσει το νέο OSVR Hacker Dev Kit 2 μέσα στον Ιούλιο, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή.

Η πρώτη "φουρνιά" του HDK της Razer, το οποίο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Sensics VR, απευθυνόταν αποκλειστικά για VR developing. Το ανανεωμένο μοντέλο διαθέτει δύο OLED οθόνες, συνολικής ανάλυσης 2160 x 1200 px, διαθέτει ρυθμό ανανέωσης στα 90Hz και ένα εύρος οπτικού πεδίου 110 μοιρών, ενώ παράλληλά ενσωματώνει και τεχνολογία IQE (Image Quality Enhancer) με τη βοήθεια της οποίας μειώνεται το screen door effect (SDE) - απαλείφοντας ακόμα και τις πιο λεπτές διακριτές γραμμές μεταξύ των εικονοστοιχείων.

 

Υπάρχουν ξεχωριστά ρυθμιστικά εστίασης για κάθε μάτι (αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα με γυαλιά) και γίνεται λόγος για ενσωμάτωση ενός IR-tracking συστήματος, στο εμπρόσθιο μέρος της συσκευής, το οποίο θα επιτρέπει στο χρήστη να κινείται ελεύθερα σε ένα πεδίο 22 τετραγωνικών μέτρων (8 x 9 πόδια).

 


osvr-breakout1.jpg

 


Το νέο open-source based HDK2 θα διατεθεί προς πώληση στα 399 δολάρια, τιμή παραπλήσια του PlayStation VR, ενώ παράλληλα η κατασκευάστρια εταιρεία έχει ανακοινώσει ορισμένους νέους VR τίτλους, όπως τα RedOut της 34Big Things, Theme Park Studio της Pantera Entertainment, The Hum: Abductions της Totwise Studios, Infinite της Project Gateway και A-19 της Futuretown.

 

Link.png Site: Wareable