Μπορεί η Samsung να έχει επιλέξει για την ώρα να επενδύσει στην τεχνολογία SUHD στις τηλεοράσεις που κατασκευάζει, όμως αυτό δε σημαίνει ότι έχει αποκλείσει την παρουσίαση OLED μοντέλων μελλοντικά, κάτι που ενισχύεται από την σημερινή παρουσίαση δύο εντυπωσιακών πρωτοτύπων που κρύβουν εκπλήξεις.

Σε ειδική εκδήλωση λοιπόν που πραγματοποιήθηκε στο Χονγκ Κονγκ, η Samsung παρουσίασε δύο ξεχωριστές OLED τηλεοράσεις, με την πρώτη να είναι καθρέπτης και τη δεύτερη να είναι εντελώς διαφανής. Στην πρώτη περίπτωση η Samsung πιστεύει ότι μια τέτοια τηλεόραση καθρέπτης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εικονικά δοκιμαστήρια ρούχων, ειδικά αν συνδυαστεί με την τεχνολογία RealSense της Intel (που χρησιμοποιεί 3D κάμερες). Έτσι οι επισκέπτες ενός καταστήματος ρούχων και όχι μόνο, θα μπορούν να δουν μέσα από μια τηλεόραση καθρέπτη τεχνολογίας OLED, πως θα φαίνεται πάνω τους οποιοδήποτε ρούχο ή κόσμημα, χωρίς να χρειάζεται να το φορέσουν.

 

Σχετικά με τις OLED διαφανείς τηλεοράσεις, η χρήση τους προορίζεται και πάλι για δημόσιους χώρους και συγκεκριμένα σε διαδραστικές διαφημίσεις οι οποίες και πάλι θα κάνουν χρήση των δυνατοτήτων αναγνώρισης κινήσεων στον τρισδιάστατο χώρο που παρέχει η RealSense τεχνολογία της Intel. Συγκριτικά με τις διαφανείς τηλεοράσεις που στηρίζονται στην τεχνολογία LCD, η δημιουργία της Samsung εμφανίζει πολύ πιο καθαρό περιεχόμενο, καλύτερα χρώματα, πολύ πιο γρήγορο χρόνο απόκρισης ενώ έχει και μεγαλύτερο contrast.

 

Samsung-Display%5D-55-inch-Transparent-OLED_1_1.jpg

 

Η εμπορική διάθεση των δύο αυτών τηλεοράσεων βρίσκεται ακόμα μακρυά σύμφωνα με την Κορεατική εταιρεία.

 

Link.png Site: Businesswire