Ο πόλεμος μεταξύ Samsung και Apple συνεχίζεται με ενδιαφέρουσες εξελίξεις.

 

Με χθεσινή του απόφαση, γερμανικό δικαστήριο προχώρησε σε έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία απαγορεύει την πώληση στην Ευρώπη του κορυφαίου tablet της Samsung, του Galaxy Tab 10.1. Μοναδική εξαίρεση χώρας αποτελεί η Ολλανδία όπου νέα απόφαση τοπικού δικαστηρίου αναμένεται σύντομα.

 

samsunggalaxytabz.jpg

 

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, η Samsung προσέβαλε διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Apple η οποία υποστηρίζει ότι το Galaxy Tab 10.1 έχει σημαντικές ομοιότητες με το iPad 2 κυρίως στον σχεδιασμό. Η Samsung δήλωσε ότι θα προασπίσει την πνευματική της ιδιοκτησία και ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να διαθέσει στους καταναλωτές το συγκεκριμένο προϊόν της.

 

Οι δικαστικές διαμάχες των 2 εταιρειών επεκτείνονται συνολικά σε 11 δικαστικές αίθουσες 9 χωρών όπως η Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία Αυστραλία και Ολλανδία ενώ αφορά και το δημοφιλές smartphone της Samsung το Galaxy S II.

 

Ενημέρωση 16/8/2011 : Με νέα του απόφαση, το γερμανικό δικαστήριο ακυρώνει την απαγόρευση κυκλοφορίας του Galaxy Tab 10.1 στην Ευρώπη εκτός της Γερμανίας όπου ο αποκλεισμός θα συνεχίσει να ισχύει.

 

Link.png Site: ars technica