Η Samsung επιβεβαίωσε τις φήμες των τελευταίων ημερών σχετικά με το τετραπύρηνο chip που ετοιμάζει για την επόμενη γενιά Galaxy smartphones, ανακοινώνοντας το Exynos 4 Quad. Πρόκειται για ένα chip με τέσσερις συνολικά πυρήνες ειδικά σχεδιασμένο για επιδόσεις σε φορητές συσκευές. Είναι χρονισμένο στο 1.4GHz, ενώ βασίζεται στην αρχιτεκτονική των 32nm νανομέτρων.

 

Σύμφωνα με τη Samsung το Exynos 4 Quad δεν προορίζεται αποκλειστικά για το Galaxy S III αλλά και για άλλες συσκευές smartphones και tablets. Όπως αναφέρει η εταιρεία “Ο επεξεργαστής είναι ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά για την παροχή στους χρήστες smartphones, εμπειρία παραπλήσια με αυτή των επιτραπέζιων ηλεκτρονικών υπολογιστών. Η επόμενη συσκευή Galaxy που θα ανακοινωθεί το Μάιο, θα συνδυάζει αυξημένες επιδόσεις με μοναδικά χαρακτηριστικά multitasking”.

 

samsung-exynos-quad-core.jpg

 

Τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου chip της Samsung είναι οι επιδόσεις στην αναπαραγωγή και καταγραφή 1080p video, όπου θα υποστηρίζονται 30 frames το δευτερόλεπτο. Ακόμη με την αρχιτεκτονική των 32nm υπάρχουν διπλάσιες υπολογιστικές δυνατότητες σε σύγκριση με το Exynos 4 Dual, καταναλώνοντας επίσης 20% λιγότερη ενέργεια. Αναφέρεται επιπλέον ότι το Exynos 4 Quad θα είναι έτοιμο να ενσωματωθεί και σε άλλες συσκευές και θα βασίζεται στο σχεδιασμό του Cortex A9 της ARM.

 

Link.png Site: cnet.com