Η Samsung προχώρησε σε αγορά μετοχών της Sharp αξίας 112 εκατ. δολαρίων, κάτι που την κατατάσσει ως έναν από τους μεγαλύτερους ιδιώτες επενδυτές της Sharp αν και θα κατέχει μόλις το 3% της εταιρείας.

Ο λόγος της κίνησης αυτής από την πλευρά της Samsung φαίνεται να είναι η σταθερή εξασφάλιση στην προμήθεια LCD panel τα οποία κατασκευάζει η Sharp όχι μόνο για τηλεοράσεις αλλά και για μικρότερες συσκευές όπως smartphones και tablets. Με στενότερους δεσμούς πλέον για τις δύο εταιρείες, η επιχειρηματική συμφωνία αναμένεται να δημιουργήσει νέες ισορροπίες αφού ο Ιαπωνικός κολοσσός στηρίζεται αρκετά στην Apple ενώ προσφάτως η Sharp είχε οδηγηθεί στην απόλυση 11.000 εργαζομένων καθώς και στην πώληση ακίνητης περιουσίας που περιλαμβάνει εργοστάσια και γραφεία.

 

Η ανακοίνωση της συμφωνίας έχει φέρει αύξηση 17% στην μετοχή της Sharp, με τη Samsung να μην εκπροσωπείται στην διοίκηση της Sharp.

 

Link.png Site: http://thenextweb.com/asia/2013/03/06/deal-confirmed-samsung-forks-out-112-million-for-3-share-in-sharp[/url]']thenextweb.com