Το μέλλον τελικά του Tizen, του λειτουργικού συστήματος της Samsung το οποίο ακόμα περιμένουμε να δούμε επίσημα σε κάποιο smartphone όπως ήταν οι αρχικές προθέσεις, περνάει τελικά από τις τηλεοράσεις της εταιρείας όπως μαθαίνουμε σήμερα.

Έτσι στην έκθεση CES 2015 η οποία ανοίγει τις πύλες της την επόμενη εβδομάδα, η Samsung θα παρουσιάσει τις νέες της έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες όλες θα στηρίζονται στην πλατφόρμα του Tizen. Σύμφωνα με την Κορεατική εταιρεία, η νέα πλατφόρμα κάνει πιο εύκολη τη σύνδεση της τηλεόρασης με άλλες συσκευές και ειδικά με smartphones και tablets.

 

Η αποστολή αρχείων video και ήχου και άλλων δεδομένων από φορητές συσκευές, προς τις νέες τηλεοράσεις της Samsung θα γίνεται μέσω Wi-Fi Direct, με την τηλεόραση να χρησιμοποιεί την τεχνολογία του Bluetooth για να εντοπίσει άλλες κοντινές Samsung συσκευές. Μόλις ολοκληρωθεί ο εντοπισμός, ο κάτοχος ενός Samsung Galaxy smartphone ή Galaxy tablet, μπορεί να παρακολουθήσει τηλεόραση στη συσκευή του ακόμα και αν η κεντρική τηλεόραση είναι κλειστή.

 

Επίσης όπως ήδη γνωρίζαμε, η Samsung επιβεβαιώνει ότι η νέα σειρά τηλεοράσεων της θα υποστηρίζει την συνδρομητική υπηρεσία PlayStation Now για αναπαραγωγή βιντεοπαχινιδιών του PlayStation 3 χωρίς να χρειάζεται η παρουσία της κονσόλας.

 

Η απόφαση της Samsung να υιοθετήσει ένα πλήρες λειτουργικό σύστημα για τις τηλεοράσεις της έρχεται αρκετό καιρό μετά την απόφαση της LG να κάνει το ίδιο με τα δικά της κορυφαία μοντέλα τα οποία στηρίζονται στην πλατφόρμα του webOS. Εκτός από τη Samsung, πίσω από το Tizen βρίσκεται η Intel καθώς και άλλες 36 εταιρείες. Μάλιστα τον περασμένο χρόνο η Samsung επέλεξε να αλλάξει την πλατφόρμα που στηρίζεται το Gear 2 smartwatch από Android σε Tizen.

 

Link.png Site: TheVerge