Σύμφωνα με νομικά έγγραφα που κατατέθηκαν στην Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου, η Apple αποκάλυψε ότι η Samsung βρίσκεται υπό έρευνα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για πιθανές παραβιάσεις βασικών ευρεσιτεχνιών που ανήκουν στην πρώτη. Η νέα αυτή ανακοίνωση έρχεται να προστεθεί στις αντίστοιχες έρευνες που πραγματοποιούνται ήδη από ρυθμιστικές Αρχές της Ευρώπης από τις αρχές του χρόνου.

Όσον αφορά τις πατέντες που σχετίζονται με τα smartphones, οι μεγαλύτερες εταιρείες που έχουν στραφεί εναντίον της Samsung (κυρίως Apple και Google) αναζητούν για μια "Αχίλλειο Πτέρνα" στη χρήση βασικών ευρεσιτεχνιών. Πρόκειται για πατέντες που είναι πολύ βασικές για την πραγματοποίηση επικοινωνιών στις συσκευές και η αδειοδότησή τους έχει χαμηλό κόστος.

 

Αναφορές της Wall Street Journal κάνουν λόγο ότι η Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου έχει ξεκινήσει την έρευνα της εδώ και αρκετούς μήνες, ενώ υπενθυμίζεται ότι παρόμοια έρευνα έχει ξεκινήσει και για τις εταιρείες Google και Motorola. Αν αποδειχθεί η μη εξουσιοδοτημένη χρήση βασικών ευρεσιτεχνιών, τότε μπορεί να υπάρξει σοβαρό πρόβλημα για μια εταιρεία που βρίσκεται στο ειδώλιο του κατηγορουμένου. Γενικότερα δεν είναι λίγες οι φορές που οι εταιρείες βασίζονται σε τέτοιες πατέντες στα κατηγορητήριά τους, όπως για παράδειγμα στο δικαστικό αγώνα της Samsung ενάντια στην Apple, όπου η πρώτη ζήτησε μεγάλες αποζημιώσεις, χωρίς όμως τελικά οι προσπάθειές της να είχαν επιτυχία.

 

Link.png Site: Ars Technica