Η επόμενη γενιά οθονών για υπολογιστές κάνει ήδη σιγά σιγά την εμφάνιση της με μπόλικες ίντσες αλλά κυρίως με ανάλυση Ultra HD.

Ήδη την αρχή έχει κάνει η Asus ανακοινώνοντας το μοντέλο PQ321 31' ιντσών με τεχνολογία IGZO και ανάλυση 4K η οποία αντιστοιχεί στο εντυπωσιακό 3840 x 2160. Η Samsung αν και δεν έχει ακόμα έτοιμη την απάντηση της, στην IFA 2013 παρουσίασε σε πρωτότυπη μορφή τη δική της πρόταση.

 

Όπως και με το μοντέλο της Asus, έτσι και η Samsung ετοιμάζει μια οθόνη 31.5' ιντσών με ανάλυση 3840 x 2160. Περιττό να αναφέρουμε ότι η ποιότητα των εικόνων ήταν πεντακάθαρη με σχεδόν άψογη αναπαραγωγή χρωμάτων, με το LED Panel να μπορεί να εμφανίζει φάσμα 1 δισ. χρωμάτων καθώς και το 99% του χρωματικού εύρους του Adobe RGB. Στο πίσω μέρος εντοπίσαμε 4 USB θύρες και πίσω από ένα κλειστό πορτάκι βρίσκεται θύρα HDMI, DVI-DL και 2 Display Ports.

 

DSC00197.jpg

 

Samsung UHD Monitor - Πρώτη ματιά

Samsung UHD Monitor - Πρώτη ματιά

Samsung UHD Monitor - Πρώτη ματιά

Samsung UHD Monitor - Πρώτη ματιά

 

Φυσικά η συγκεκριμένη οθόνη προορίζεται για συγκεκριμένο κοινό αφού η τιμή της όταν και θα κυκλοφορήσει την κάνουν απλησίαστη για το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου. Όπως μας ανέφερε στέλεχος της Samsung, οι συζητήσεις στο εσωτερικό της εταιρείας για τα τελικά τεχνικά χαρακτηριστικά συνεχίζονται.

 

Την τελική έκδοση αναμένεται να την δούμε στην CES 2014 τον προσεχή Ιανουάριο, με την τιμή να υπολογίζεται μεταξύ $3.000 και $4.000.