Σύμφωνα με τους Times της Κορέας, ύστερα από τις τελευταίες έντονες δικαστικές διαμάχες μεταξύ της Apple και της Samsung για θέματα ευρεσιτεχνιών, η τελευταία πρόκειται να σταματήσει την παροχή LCD οθονών στην ανταγωνίστρια εταιρεία της. Ο ρόλος της Samsung στην τροφοδότηση της Apple με οθόνες ολοένα και γινόταν μικρότερος το τελευταίο χρονικό διάστημα, με το αποκορύφωμα να είναι η μηδενική συμμετοχή της στην τροφοδότηση κομματιών για το φημολογούμενο iPad mini.

Όπως αναφέρεται η Apple ξεκίνησε να μειώνει τις παραγγελίες της από τη Samsung τον περασμένο Σεπτέμβριο, δίνοντας μεγαλύτερη βαρύτητα στις παραγγελίες από την LG και τη Sharp. Αν και θα περίμενε κανείς η Samsung να δει ιδιαίτερη μείωση στα έσοδά της ύστερα από αυτή την κίνηση, ίσως αυτά να εξισορροπηθούν από τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό παραγγελιών που δέχεται από την Amazon.

 

Η τιμολόγηση της οθόνης από την Apple στην τελευταία γενιά iPad είχε ως αποτέλεσμα η Samsung να κερδίσει μόλις τα μισά χρήματα ανά pixel σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα. Οι κινήσεις της Apple για την απαγγίστρωσή της από κάθε είδους εξάρτηση από ανταγωνίστριες εταιρείες ξεκίνησε από την απόφασή της να τροποποιήσει το σχεδιασμό των επεξεργαστών της αλλά και να αλλάξει προμηθευτές RAM και NAND chips.

 

Αυτό που απομένει να δούμε είναι εάν θα καταφέρει η Apple μέσα στον επόμενο χρόνο να τροφοδοτείται αποτελεσματικά από άλλες εταιρείες, έτσι ώστε να μην προκύπτουν προβλήματα έλλειψης κομματιών κατά την κατασκευή των συσκευών της.

 

Link.png Site: techcrunch.com

 

Ενημέρωση 23/10:

Σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις της Samsung το δημοσίευμα των Times της Κορέας είναι 100% λάθος και ότι η εταιρεία "ουδέποτε προσπάθησε να κόψει την τροφοδοσία LCD οθονών στην Apple". Η Samsung προμηθεύει με κομμάτια οθονών τεχνολογίας Retina την Apple σε σημαντικό βαθμό στο νέο iPad, όμως όπως αναφέρει η φημολογία δε θα συμμετάσχει στο iPad mini το οποίο πρόκειται να ανακοινωθεί σήμερα και φαίνεται να περιλαμβάνει οθόνη κατασκευασμένη είτε από την LG είτε από την AU Optronics.

 

Link.png Site: theverge.com