Σε ειδική εκδήλωση για δημοσιογράφους, η Samsung ανακοίνωσε την επικείμενη κυκλοφορία του Chromebook στην Ελλάδα, το οποίο αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στα ράφια των Ελληνικών καταστημάτων μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013.

Το Samsung Chromebook διαθέτει οθόνη 11.6" ιντσών με ανάλυση 1366x768 pixel και επεξεργαστή διπύρηνο Exynos 5 που φέρει την επωνυμία της ίδιας της εταιρείας. Έχει αρκετά από τα χαρακτηριστικά ενός Ultrabook καθώς το βάρος του δε ξεπερνά το 1.1kg ενώ το πάχος του φτάνει το 1.8 εκατοστό με αυτονομία μπαταρίας έως και 6.5 ώρες λειτουργίας. Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα είναι συμβατό με το πρότυπο του Bluetooth 3.0, ενώ ενσωματώνει επίσης θύρα HDMI, 1 θύρα USB 3.0 αλλά και 1 θύρα USB 2.0. Ο σκληρός του δίσκος είναι SSD με χωρητικότητα 16GB, με επιπλέον 100GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου στο Google Drive.

 

specs.jpg

Το Chromebook της Samsung ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους φορητούς υπολογιστές καθώς λειτουργεί με το λειτουργικό σύστημα Chrome OS της Google το οποίο κάνει χρήση στο έπακρο των τεχνολογιών του Cloud. Αυτό σημαίνει ότι βασίζεται εξ ολόκληρου στο Internet και προϋποθέτει συνεχή σύνδεση με αυτό, αφού ουσιαστικά ολόκληρο το λογισμικό έχει ως βάση τον browser ο οποίος λειτουργεί με Web εφαρμογές.

 

Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας του Chromebook από τη Samsung στην Ελλάδα, όμως είναι σίγουρο ότι θα το δούμε μέσα στους πρώτους μήνες του 2013. Η τιμή του στο εξωτερικό φτάνει τα $249 δολάρια, ενώ στην Ελλάδα εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται κοντά στα €300.

 

Link.png Site: Samsung Chromebook