Την τελευταία εβδομάδα, μια σειρά αναφορών σε ιστοσελίδες όπως αυτές των Android Police, Reddit, PiunikaWeb αλλά και στα ίδια τα forums υποστήριξης της Samsung, αναφέρουν προβλήματα με την οθόνη αφής των Galaxy S9 και Galaxy S9+.

Τα προβλήματα εστιάζουν κυρίως στη μη απόκριση της οθόνης σε πάτημα του χρήστη, με μερικά μέρη της να είναι εντελώς ανενεργά σε οποιαδήποτε εντολή ή ακόμα και ολόκληρη η οθόνη. Με τις μέχρι σήμερα αναφορές, το πρόβλημα με την απόκριση της οθόνης δεν είναι το ίδιο σε κάθε περίπτωση, ενώ χρήστες ανέφεραν ότι το πρόβλημα σταμάτησε να παρουσιάζεται μόλις προχώρησαν σε επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων. Άλλοι χρήστες ανέφεραν ότι ρυθμίζοντας εκ νέου την ευαισθησία της οθόνης στο πάτημα, έλυσε και σ' αυτούς το πρόβλημα όμως οι περισσότεροι χρειάστηκε να αντικαταστήσουν τη συσκευή. 

Η Samsung έλαβε γνώση για το συμβάν και με επίσημη ανακοίνωσή της σήμερα αναφέρει ότι εξετάζει έναν περιορισμένο αριθμό αναφορών που αφορά προβλήματα στην απόκριση της οθόνης αφής των Galaxy S9 και Galaxy S9+, προσθέτοντας ότι ερευνά το θέμα και οποιοσδήποτε κάτοχος της συσκευής αντιμετωπίζει το ίδιο θέμα, θα πρέπει να επικοινωνήσει με την εταιρεία.

Engadget