Ο γνωστός λογαριασμός @UniverseIce στο Twitter ανέδειξε μια ενδιαφέρουσα δήλωση που αφορά τη σειρά για Galaxy S23, και η οποία προέρχεται από τον οικονομικό διευθυντή της Qualcomm.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των τελευταίων οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας για το τέταρτο τρίμηνο του 2022, ο Akash Palkhiwala τόνισε ότι η Qualcomm θα επωφεληθεί από την κυκλοφορία του Galaxy S23 «με κάποιο τρόπο στο δεύτερο οικονομικό τρίμηνο του επόμενου έτους». Ως εκ τούτου, η Samsung θα πρέπει να ξεκινήσει την αποστολή των μοντέλων της σειράς Galaxy S23 μέχρι τα μέσα Μαρτίου, κάτι που συμφωνεί με μια φημολογούμενη ημερομηνία παρουσίασης της νέας σειράς, που σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες έχει προγραμματιστεί για την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου.

Επιπλέον, ο Palkhiwala ισχυρίζεται ότι η Qualcomm είχε μερίδιο αγοράς 75% με τη σειρά Galaxy S22. Όπως είναι γνωστό, η Qualcomm και το Snapdragon 8 Gen 1 SoC βρέθηκε μέσα στα Galaxy S22, Galaxy S22 Plus και Galaxy S22 Ultra τα οποία διέθεσε η  Samsung στην Αφρική, την Κίνα, τη Βόρεια Αμερική, τη Νότια Κορέα και στο μεγαλύτερο μέρος της Ασίας. Αντίθετα, ο Exynos 2200 της ίδιας της Samsung ήταν η επιλογή της εταιρείας για την ευρωπαϊκή έκδοση του Galaxy S22, δημιουργώντας αντιδράσεις.

Παραδόξως, ο Palkhiwala ανέφερε επίσης ότι η Qualcomm θα επιτύχει "παγκόσμιο μερίδιο" με τη σειρά Galaxy S23. Με άλλα λόγια, η εταιρεία αναμένει να προμηθεύσει chipsets για όλα τα μοντέλα Galaxy S23 όπου αυτό κυκλοφορήσει. Ως εκ τούτου, οι Ευρωπαίοι καταναλωτές αναμένεται να δουν το επόμενο κορυφαίο Galaxy smartphone με Snapdragon chipset, το οποίο δεν θα είναι άλλο από το Snapdragon 8 Gen 2. Επιπλέον, ο Palkhiwala επιβεβαίωσε (μερικώς) ότι η Samsung δεν έχει στα σχέδιά της για του χρόνου το διάδοχο του Exynos 2200. Επί του παρόντος, μένει να δούμε τι θα συμβεί με τη συνεργασία της AMD και της Samsung, μια πολυδιαφημισμένη συνεργασία η οποία πήρε σάρκα και οστά με το Exynos 2200 του Galaxy S22 Series, χωρις όμως να δημιουργήσει αίσθηση.

Η Qualcomm θα φιλοξενήσει φέτος το ετήσιο Snapdragon Summit μεταξύ 15 και 17 Νοεμβρίου. Ενώ η εταιρεία δεν έχει επιβεβαιώσει τι θα παρουσιάσει, έχει υπονοήσει ότι οι ανακοινώσεις θα είναι πολύ σημαντικές. Με μήνυμά της στο Twitter, η Qualcomm υποσχέθηκε ότι σχεδιάζει να μεταφέρει την «τις εκπλήξεις και την καινοτομία" του περασμένου έτους «στο επόμενο επίπεδο». Αναμφίβολα, η εταιρεία αναφέρεται στον Snapdragon 8 Gen 2, ο οποίος με βάση κάποιες διαρροές φαίνεται ότι. Θα ξεπεράσει το A16 Bionic SoC της Apple και των iPhone 14 Pro/Pro Max σε ορισμένα benchmarks. 

  • Like 8
  • Thanks 1
  • Confused 1