Πριν από την κυκλοφορία του Pixel 8, η Samsung ήταν ο ηγέτης στην υποστήριξη λογισμικού Android, υποσχόμενη 4 ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος και 5 χρόνια patches ασφαλείας.

Όμως η Google ανέβασε τον πήχη, υποσχόμενη 7 χρόνια ενημερώσεων λειτουργικού συστήματος και ασφάλειας για το Pixel 8. Τώρα, η Samsung εξετάζει το ενδεχόμενο να επεκτείνει την υποστήριξη πέραν των 5 ετών για τις ναυαρχίδες της σειράς Galaxy. 

Στο πρόσφατο συνέδριο προγραμματιστών της, ο μηχανικός της Samsung, Shin-Chul Baik, ανέφερε ότι η εταιρεία συζητά την επέκταση των πολιτικών ενημερώσεων ασφαλείας πέρα από την τρέχουσα περίοδο των 5 ετών. Διευκρίνισε μάλιστα ότι η κίνηση αυτή δεν αποτελεί μια αντίδραση στην ανακοίνωση της Google, αλλά «μέρος του οράματος της Samsung».

Η Samsung παρέχει επί του παρόντος έγκαιρες διορθώσεις ασφαλείας σε πάνω από 150 μοντέλα Galaxy, ενημερώνοντας πάνω από 1 δισεκατομμύριο συσκευές μηνιαίως και 10 δισεκατομμύρια ετησίως. Συνήθως είναι η πρώτη κάθε μήνα που κυκλοφορεί την τελευταία ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας πριν από τη Google. Οι ενημερώσεις φτάνουν ταυτόχρονα σε μοντέλα μεσαίας και ναυαρχίδας.

Ενώ ορισμένα brands υπόσχονται 5 χρόνια ενημερώσεων, υστερούν σε σχέση με την ταχύτητα της Samsung, κυκλοφορώντας συχνά διορθώσεις στα μέσα του μήνα. Ο συντονισμός της Samsung με τη Google επέτρεψε αυτόν τον πρωτοποριακό ρυθμό ενημερώσεων στον κλάδο. Οι επιλέξιμες συσκευές της για μηνιαίες, τριμηνιαίες ή εξαμηνιαίες επιδιορθώσεις παρατίθενται στη σελίδα των Security Updates της Samsung.

Η Samsung έχει επίσης αναπτύξει γρήγορα νέες εκδόσεις Android, όπως το Android 13/One UI 5 στις περισσότερες συσκευές μέχρι το τέλος του 2022. Το Galaxy S23 έχει ήδη λάβει έξι δοκιμαστικές εκδόσεις του One UI 6, με τη σταθερή έκδοση να αναμένεται πολύ σύντομα, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες ναυαρχίδες.

Είναι σημαντικό ότι το στέλεχος της Samsung αναφέρθηκε μόνο σε patches ασφαλείας, όχι σε ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος. Η εταιρεία θα μπορούσε να διατηρήσει τις 4 ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος παρέχοντας παράλληλα επιδιορθώσεις ασφαλείας για πάνω από 5 χρόνια στις νέες συσκευές. 

  • Like 9