Το Samsung Galaxy S23 Ultra έχει μια επιτυχημένη πορεία ανάμεσα στους λάτρεις του Android, αλλά πρόκειται να δώσει σύντομα τη σκυτάλη στον διάδοχό του, το Samsung Galaxy S24 Ultra.

Το πολυαναμενόμενο νέο μοντέλο πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο του σε λίγες εβδομάδες και προβλέπεται να βασιστεί στα επιτεύγματα του S23 Ultra με την τεχνητή νοημοσύνη να βρίσκεται στο επίκεντρο. Ωστόσο, σε ότι αφορά το hardware που θα ενσωματώνει κάθε μοντέλο της σειράς, οι εκπλήξεις λιγοστεύουν εξαιτίας και της τελευταίας διαρροής που αποκάλυψε τις προδιαγραφές και των τριών μοντέλων. Μαζί, υπάρχουν και εικόνες ολόκληρης της σειράς σε τέσσερα διαφορετικά χρώματα.

Ο Evan Blass, ένας γνωστός leaker, μοιράστηκε στο X (πρώην Twitter) αυτό που φαίνεται να είναι μια επίσημη εικόνα με τις προδιαγραφές όλων των μοντέλων της σειράς Galaxy S24. Αν και δεν αποκαλύπτει κάθε λεπτομέρεια, παρέχει μια ματιά στις βασικές προδιαγραφές και τα χαρακτηριστικά των επερχόμενων smartphones-ναυαρχίδων της Samsung.

Σύμφωνα με προηγούμενες διαρροές, προτείνεται ότι και τα τρία μοντέλα θα τροφοδοτούνται από το Snapdragon 8 Gen 3 chipset της Qualcomm. Η διαρροή υποδεικνύει επίσης χαρακτηριστικά υψηλών προδιαγραφών, όπως αξιολόγηση IP68, εντυπωσιακή μέγιστη φωτεινότητα οθόνης 2.600 nits, δυνατότητα εγγραφής βίντεο 8K και ορισμένες ενδιαφέρουσες βελτιώσεις λογισμικού, όπως ένα "έξυπνο πληκτρολόγιο" και μια δυναμική οθόνη κλειδώματος.

image.png.3418bca39d86b5c04756654dd5cff944.png

Το Galaxy S24 Ultra που θα αποτελέσει το κορυφαίο μοντέλο της σειράς, αναμένεται να διαθέτει σχεδιασμό τιτανίου, μεγάλη οθόνη 6,8 ιντσών QHD+, 12GB RAM και επιλογές αποθήκευσης 256GB ή 512GB. Όσον αφορά την αυτονομία, φημολογείται ότι θα φιλοξενεί μια μπαταρία 5.000mAh που μπορεί να φορτίσει μέχρι το 65% σε μισή ώρα, ενώ η κύρια κάμερα λέγεται ότι θα διαθέτει την εκπληκτική ανάλυση των 200MP. Η δυνατότητα ζουμ είναι το σημείο όπου τα πράγματα αποκτούν ενδιαφέρον αφού η διαρροή υποδηλώνει ότι το Galaxy S24 Ultra θα διαθέτει ένα σύστημα "Quad Telephoto", προσφέροντας επίπεδα ζουμ 2x, 3x, 5x και 10x.

Ωστόσο, προηγούμενες διαρροές έδειχναν ότι το S24 Ultra μπορεί να διαθέτει είτε διπλό τηλεφακό 3x και 10x είτε ένα συνδυασμό 3x και 5x. Ο όρος "τετραπλός τηλεφακός" μπορεί να είναι λίγο παραπλανητικός, υποδηλώνοντας εγγενές ζουμ στα 2x, 3x, 5x και 10x, το οποίο μπορεί να μην είναι εντελώς ακριβές, όμως θα πρέπει να περιμένουμε την επίσημη παρουσίαση για να μάθουμε περισσότερα.

Στρέφοντας την προσοχή μας στα Galaxy S24 και S24 Plus, τα δύο μοντέλα μοιράζονται αρκετά χαρακτηριστικά. Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν σχεδιασμό Armor Aluminum 2.0, είναι εξοπλισμένα με κύρια κάμερα 50MP και προσφέρουν ψηφιακό ζουμ 30x. Αναμένεται επίσης να περιλαμβάνουν ένα σύστημα "διπλού τηλεφακού" με 2x και 3x zoom. 

Προσθέτοντας στo χαμό των διαρροών, μια άλλη σημαντική πληροφορία από τον tipster Arsene Lupin στο X αποκάλυψε εκατό renders υψηλής ευκρίνειας της πλήρους σειράς Galaxy S24 σε τέσσερα χρώματα. Αυτά φημολογείται ότι θα ονομάζονται Onyx Black, Marble Grey, Cobalt Violet και Amber Yellow. Ενώ η διαρροή δεν περιλαμβάνει μεγάλες εκπλήξεις, όσοι επιθυμούν να δουν τις εικόνες σε υψηλή ανάλυση μπορούν να το κάνουν εδώ.
 

  • Like 5