Η Samsung θέλει να επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στην τεχνητή νοημοσύνη με την επερχόμενη ναυαρχίδα της, τη σειρά Galaxy S24.

Οι διαρροές δείχνουν ότι η εταιρεία σχεδιάζει να ξεπεράσει ακόμη και το Pixel 8 σε αυτόν τον τομέα. Η Samsung έχει επίσης ήδη ανακοινώσει ένα από τα πολλά AI χαρακτηριστικά που θα κάνει το ντεμπούτο της με το Galaxy S24: τη μετάφραση τηλεφωνικών κλήσεων σε πραγματικό χρόνο. Μια νέα διαρροή ρίχνει τώρα φως σε ένα άλλο χαρακτηριστικό AI το Generative AI wallpaper, το οποίο θα είναι μέρος της επερχόμενης ναυαρχίδας της Samsung και του One UI 6.1.

Ο @BennettBuhner δημοσίευσε ένα βίντεο στο X που δείχνει τη Generative AI λειτουργία στο One UI 6.1 και πως αυτή ακριβώς δουλεύει. Μπορεί να βρείτε το περιβάλλον εργασίας και τις επιλογές οικείες αν χρησιμοποιείτε σήμερα ένα Pixel 8. Αυτό συμβαίνει επειδή η Samsung προφανώς βασίζεται στο AI engine της Google, η οποία είναι πίσω από τη λειτουργία. Η διαρροή ισχυρίζεται επίσης ότι πρέπει να συνδεθείτε στο Google λογαριασμό σας για να χρησιμοποιήσετε την επιλογή Generative AI wallpaper.

Αν η Samsung βασίζεται στην υλοποίηση της Google, αναμένεται να έχει και τους ίδιους περιορισμούς. Στο Pixel 8, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το generative AI για να δημιουργήσετε νέες ταπετσαρίες, αν και περιορίζεστε σε συγκεκριμένα θέματα και κατηγορίες. Επιπλέον, η λειτουργία απαιτεί σύνδεση στο διαδίκτυο για να λειτουργήσει. Στα θετικά όμως είναι ότι η ταπετσαρία που δημιουργείται από την AI είναι μοναδική, χωρίς να υπάρχουν δύο ίδιες ταπετσαρίες.

Το βίντεο που μοιράστηκε στην ανάρτηση στο X προέρχεται από μια πρώιμη έκδοση του One UI 6.1, οπότε η λειτουργία Generative AI wallpaper μπορεί να φαίνεται ημιτελής. Ωστόσο, αυτό αναμένεται να αλλάξει μέχρι τη στιγμή που η Samsung θα είναι έτοιμη να παρουσιάσει το One UI 6.1 και το Galaxy S24 στο κοινό, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες θα συμβεί στα μέσα Ιανουαρίου του 2024.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μόνο AI χαρακτηριστικό εμπνευσμένο από το Pixel που θα φέρει η Samsung στο Galaxy S24. Όπως το Magic Editor της Google, η Gallery της Samsung θα σας επιτρέπει να μετακινείτε κατοικίδια, ανθρώπους και πράγματα σε μια φωτογραφία μετά τη λήψη της. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι μπορείτε να σύρετε τα θέματα από τη μία φωτογραφία στην άλλη.

Το Samsung Notes θα αποκτήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, μια επιλογή αυτόματης μορφοποίησης με τεχνητή νοημοσύνη, η οποία θα μετατρέπει μπλοκ κειμένου σε bulletin list, ώστε να είναι πιο εύκολη η παρακολούθησή τους. Επιπλέον, ο leaker ισχυρίζεται ότι η Samsung θα προσθέσει νέα εφέ καιρού και πορτραίτου στην οθόνη κλειδώματος του One UI 6.1.

Μια προηγούμενη διαρροή αποκάλυψε ότι το One UI 6.1 θα προσθέσει καλύτερους ελέγχους μακροζωίας της μπαταρίας. Θα μπορούσαν να υπάρχουν πολλές άλλες αλλαγές, οι οποίες θα πρέπει να αποκαλυφθούν είτε μέσω διαρροών τις επόμενες ημέρες είτε στην επόμενη εκδήλωση Unpacked της Samsung.

Με βάση πάντως τη διαρροή, από τη στιγμή που οι AI προσθήκες θα είναι μέρος του One UI 6.1, ορισμένες μπορεί να βρουν το δρόμο τους και σε προηγούμενες ναυαρχίδες Galaxy.