Επεκτείνονται οι νέες λειτουργίες σε ένα ευρύ φάσμα παλαιότερων συσκευών.

Η Samsung φέρνει ορισμένες από τις δυνατότητες της κάμερας που ενσωματώνει το Galaxy S22 σε παλαιότερες συσκευές, όπως ανακοίνωσε η νοτιοκορεάτικη εταιρεία στην ιστοσελίδα της. Η ενημέρωση One UI 4.1 θα επεκταθεί σε ένα ευρύ φάσμα τηλεφώνων, συμπεριλαμβανομένων των Galaxy S20, Galaxy S21, Galaxy S10, Note 20 και κάποιες από τις συσκευές των σειρών Galaxy Z Fold και Z Flip.

Η εταιρεία αναφέρει λεπτομερώς ορισμένες από τις δυνατότητες που θα γίνουν διαθέσιμες σε παλαιότερες συσκευές σε δημοσίευση στο Κορεάτικο forum. Δυστυχώς, δεν θα υποστηρίζουν όλες οι συσκευές κάθε δυνατότητα, με την πλειονότητα των λειτουργιών να γίνονται διαθέσιμες σε συσκευές προηγούμενης γενιάς, όπως το Galaxy S21, Z Fold 3 και Z Flip 3.

Το One UI 4.1 θα φέρει μια σειρά από λειτουργίες που εστιάζουν στην κάμερα, όπως αναγνώριση κατοικίδιων ζώων, δυνατότητα αλλαγής θέσης φωτισμού, υποστήριξη τηλεφακού για πορτρέτα βίντεο, εφαρμογή Expert RAW της Samsung, βελτιωμένο Director’s View για τα βίντεο και ενσωμάτωση της Samsung κάμερας με το Snapchat.

Η ενημέρωση προσθέτει επίσης υποστήριξη τηλεφακού για λειτουργίες φωτογραφίες και βίντεο Pro, μια γρήγορη λειτουργία κοινής χρήσης φωτογραφιών που βελτιστοποιεί αυτόματα τις φωτογραφίες του χρήστη πριν τις κοινοποιήσει, ένα εργαλείο που αφαιρεί αντικείμενα, σκιές και αντανακλάσεις καθώς κα μια λειτουργία νυχτερινού πορτρέτου που κάποιοι δεν βρήκαν και ιδιαίτερα χρήσιμη στο S22.

Παρακάτω η λίστα με τις λειτουργίες και σε ποια συσκευή θα γίνουν διαθέσιμες.

  • Νυχτερινό Πορτρέτο: Galaxy S21, Z Fold 3, Z Flip 3, S20, Note 20, Z Fold 2, Z Flip 5G
  • Αναγνώριση κατοικίδιων ζώων: Galaxy S21, Z Fold 3, Z Flip 3, S21 FE, S20, Note 20, Z Fold 2, Z Flip 5G, S20 FE
  • Αλλαγή θέσης φωτισμού: Galaxy S21, Z Fold 3, Z Flip 3, S21 FE, Note 20, Z Fold 2, Z Flip 5G, S20 FE
  • Υποστήριξη τηλεφακού για πορτρέτα βίντεο: Galaxy S21, Z Fold 3, S21 FE
  • Βελτιωμένο Director’s View: Galaxy S21, Z Fold 3, Z Flip 3
  • Υποστήριξη τηλεφακού για φωτογραφίες και βίντεο Pro: Galaxy S21 Ultra, Z Fold 3, S20 Ultra, Note 20 Ultra, Z Fold 2
  • Εφαρμογή Expert RAW: Galaxy S21 Ultra, Z Fold 3, Note 20 Ultra, S20 Ultra, Z Fold 2
  • Ενσωμάτωση Snapchat: Galaxy S21

Οι συσκευές θα επωφεληθούν επίσης από μερικές ενημερώσεις που δεν σχετίζονται με την κάμερα, όπως μια δυνατότητα κοινής χρήσης της οθόνης για το Google Duo και πρόσβαση σε πληκτρολόγιο με ενσωματωμένες λειτουργίες από την εφαρμογή ελέγχου γραμματικής, Grammarly.

Στο Κορεάτικο forum η Samsung αναφέρει ότι η ενημέρωση κυκλοφορεί ήδη στο S21 στην Κορέα ενώ έχει ήδη φτάσει και στα Galaxy Z Fold 3 και Z Flip 3. Για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πότε θα κυκλοφορήσει και στις άλλες συσκευές.

  • Like 3