Στη δικαστική διαμάχη μεταξύ της Samsung και της Apple, μια νέα απόφαση - σταθμός δικαστηρίου αποφασίζει ότι η πρώτη δεν παραβίασε εσκεμμένα τις πατέντες της τελευταίας, γεγονός που αποκλείει το ενδεχόμενο τριπλασιασμού της ποινής της του $1.05 δις δολαρίων.

Ακόμη η δικαστής Kol απέρριψε το αίτημα της Samsung για πραγματοποίηση νέας δίκης και ακύρωσε δύο ισχυρισμούς της για δύο πατέντες ασύρματων δικτύων που υποστήριζε ότι κατέχει. Εάν τελικά προέκυπτε ότι η παραβίαση των πατεντών της Apple είχε γίνει εκ προθέσεως, τότε η εταιρεία θα μπορούσε να διεκδικήσει μέχρι και τρεις φορές το αρχικό ποσό που είχε οριστεί ως αποζημίωση.

 

Η ιστοσελίδα FOSS Patents αναφέρει ότι η υπόθεση έχει αρκετές ακόμη επικείμενες αποφάσεις, συμπεριλαμβανομένου του αιτήματος της Samsung να μειώσει ή να μηδενίσει το ποσό της αποζημίωσης. Η Apple από την άλλη μεριά άσκησε έφεση κατά της απόρριψης από την Koh του αιτήματός της για μόνιμη απαγόρευση κυκλοφορίας των επίδικων συσκευών της Samsung.

 

Απ’ ότι φαίνεται η απόφαση του περασμένου χρόνου με την Apple να κερδίζει μια τόσο υψηλή αποζημείωση δεν έχει σε καμία περίπτωση κριθεί τελική, με τις δύο εταιρείες να φαίνονται έτοιμες να επιμηκύνουν την υπόθεση όσο περισσότερο μπορούν.

 

Ολόκληρη την απόφαση μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ.

 

Link.png Site: http://thenextweb.com/apple/2013/01/30/judge-finds-samsung-patent-infringement-against-apple-wasnt-willful-rules-out-triple-damages/?fromcat=all[/url]']thenextweb.com