Προς το περιεχόμενο

Πρόστιμο $1.05 δις για τη Samsung για παραβίαση πατεντών της Apple με παράπλευρες απώλειες


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η πρώτη φάση της δικαστικής διαμάχης της Apple με τη Samsung ολοκληρώθηκε σήμερα με καθαρό νικητή την Apple και πιθανές παράπλευρες επιπτώσεις που αφορούν όχι μόνο τις 2 εταιρείες αλλά και άλλους κατασκευαστές Android συσκευών. Το τελικό ποσό που επιδικάστηκε στην Apple για ζημιές που προκλήθηκαν από τις παραβιάσεις των πατεντών της Samsung, αγγίζει το ιλλιγιώδες $1.05 δις.Συγκεκριμένα το σώμα των 9 ενόρκων δικαστηρίου στην Καλιφόρνια αποφάσισαν σε μόλις 22 ώρες ότι η Samsung παραβίασε εκ προθέσεως πέντε από τις 6 πατέντες της Apple.

 

Στις πατέντες αυτές γίνεται αναφορά για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνιών που αφορούν τον σχεδιασμό αρκετών συσκευών της Samsung όπως το Galaxy S, Galaxy SII, Nexus S 4G, Galaxy Ace, Galaxy Tab 10.1 κ.α. Στον σχεδιασμό περιλαμβάνονται το πλήκτρο Home, οι στρογγυλεμένες γωνίες σε ορθογώνιο σχήμα, η συστοιχία εικονιδίων στο κάτω μέρος, το γυαλί από άκρη σε άκρη κ.α

 

Ίσως σημαντικότερη θεωρείται η απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με την παραβίαση της πατέντας που αφορά το scrolling στην πλατφόρμα του Android με το ένα δάχτυλο καθώς και την κίνηση με τα δύο δάχτυλα για το zoom in/out. Η απόφαση αυτή έχει επιπτώσεις για κάθε κατασκευαστή smartphone ή tablet το οποίο στηρίζεται στο Android.

 

Σε δηλώσεις του μετά την απόφαση ο πρόεδρος της Apple, Tim Cook, ανέφερε ότι «η ετυμηγορία είναι ένα ηχηρό και καθαρό μήνυμα ότι η κλοπή δεν είναι σωστή» ενώ συμπλήρωσε ότι «η απόφαση δεν έχει να κάνει με πατέντες και χρήματα αλλά με τις αξίες της εταιρείας αφού η Apple εκτιμά την πρωτοτυπία και την καινοτομία και δίνουμε τη ζωή μας στην παραγωγή των καλύτερων προϊόντων στη Γη. Το κάνουμε αυτό για να ευχαριστήσουμε τους πελάτες μας και όχι για να μας αντιγράφουν κατάφορα οι ανταγωνιστές μας».

 

Σε δηλώσεις της η Samsung αναφέρει ότι «η σημερινή απόφαση δε θα πρέπει να θεωρηθεί νίκη της Apple αλλά ως μια ήττα για τον Αμερικανό καταναλωτή. Η απόφαση θα οδηγήσει σε λιγότερες επιλογές, λιγότερη καινοτομία και υψηλότερες τιμές ενώ είναι ατυχές το γεγονός ότι το δίκαιο ευρεσιτεχνιών μπορεί να χειραγωγηθεί ώστε να δοθεί σε μια εταιρεία το δικαίωμα μονοπωλίου για ορθογώνιες συσκευές με στρογγυλεμένες γωνίες ή για τεχνολογίες που βελτιώνονται καθημερινά από τη Samsung και άλλες εταιρείες.» Στις δηλώσεις της η Samsung αναφέρει επίσης ότι δεν έχει πει ακόμα την τελευταία λέξη της για αυτή την απόφαση ή για άλλες μάχες που διεξάγονται σε δικαστήρια σ ‘ολόκληρο τον κόσμο μερικά από τα οποία έχουν ήδη απορρίψει πολλές από τις αξιώσεις της Apple.

 

Η διαμάχη των δύο εταιρειών αναμένεται να συνεχιστεί στις 20 Σεπτεμβρίου όπου η Samsung θα προχωρήσει σε έφεση της απόφασης ενώ η Apple θα προσπαθήσει να πιέσει τη Samsung να προχωρήσει σε συμφωνία για την αδειοδότηση των 6 πατεντών, μεγαλώνοντας έτσι περισσότερο τα χρηματικά οφέλη της.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 429
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

"πόφαση θα οδηγήσει σε λιγότερες επιλογές, λιγότερη καινοτομία και υψηλότερες τιμές ενώ είναι ατυχές το γεγονός ότι το δίκαιο ευρεσιτεχνιών μπορεί να χειραγωγηθεί ώστε να δωθεί σε μια εταιρεία το δικαίωμα μονοπωλίου για ορθογώνιες συσκευές με στρογγυλεμές γωνίες "

True story , σαν να μας λενε οι βλάκες τα αμερικανακια οτι ειναι πατέντα της apple τα ορθογώνια τηλέφωνα.

Δεν πρέπει να διαβάζω τέτοιες δημοσιεύσεις γιατί θα πετάξω το iphone απ το παράθυρο. "Καλύτερα προιόντα στη γη"

Πότε γελάμε? xD

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επίσης πατενταρισμένο το γυαλί απ άκρη σε άκρη... Μιλάμε για καινοτομίες που δίνουν λύση σε χρόνια προβλήματα της ανθρωπότητας... Τα παιδιά της apple ξόδεψαν πολύ κόπο να τα σκεφτούν και η κακιά SUMSUNG τους έκλεψε αυτές της καινοτόμες ιδέες.

Έτσι που πάει το θέμα με της πατέντες θα πατεντάρουν και την όρθια βάδιση!!!

  • Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το όλο θέμα είναι πραγματικά γελοίο..

 

δηλαδή η apple έχει πατεντάρει το κουμπί HOME και το σχήμα της συσκευής ?

 

και υπάρχει οργανισμός που δέχθηκε τέτοια πατέντα ;

πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να θεωρηθεί ο αμερικάνικος οργανισμός ευρεσιτεχνιών ως αναξιόπιστος,

και να αποφασιστεί σε διεθνές επίπεδο ότι καμία πατέντα που έχει καταχωρηθεί σε αυτόν δεν ισχύει και δεν λαμβάνεται υπόψη σε δικαστικές αποφάσεις a-priori ώστε να αποφορτιστούν και τα δικαστήρια παγκοσμίως από τέτοιες μαλακίες!!!

 

είναι ντροπή τους αν έχουν καταχωρήσει τέτοια πράγματα !!!

 

Φυσικά και το δικαστήριο αποφασίζει με βάση τις πατέντες που καταχωρεί αυτός ο μαλακοοργανισμός !!

 

Και το ίδιο να γίνει και με τον fda σε δεύτερη φάση , ο οποίος κάνει τα ίδια πράγματα πάνω κάτω (πχ. πατεντάρει φάρμακα με δραστική ουσία το κύριο συστατικό του φασκόμηλου για παράδειγμα) !!!

  • Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έτσι που πάει το θέμα με της πατέντες θα πατεντάρουν και την όρθια βάδιση!!!

Γιατί που ξέρεις ότι δεν την έχουν πατενταρει ήδη; :)

 

Αποστολή από SGS2 με τη χρήση Insomnia App

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το καλυτερο σχολιο για αυτη τη πραγματικα γελοια αποφαση ειναι να ποσταρω το tweet του Cuban εκεινου του τρελαρα ιδιοκτητη των Dallas Mavericks...

 

If the IBM PC was created in this patent environment there would be no Apple. They would have sued them out of existence.
  • Like 18
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τραγικο.... Ειδικα το κομματι με τις στρογγυλεμενες γωνιες. Λυπαμαι που αγοραζα στο παρελθον προιοντα της apple. Οντως θα φτασουμε καποια στιγμη στο μελλον σε ενα σημειο και θα αναρωτιομαστε γιατι φτασαμε εκει. Δε ξερω ποσο σας ενοχλει, αλλα προσωπικα διακρινω σημεια γελειοτητας. Τα ιδια θα ελεγα αν στη θεση της apple ηταν η samsung.

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ελεος! Εντάξει για το zoom με 2 δάκτυλα ήταν καινοτομία της apple κάτι που εγώ δεν το είχα ξαναδεί και εντάξει ας πάρει τα εύσημα αλλα όχι και για τις στρογγυλεμένες άκρες, όχι και για το γυαλί απο άκρη σε άκρη....

Δηλαδή απο εδώ και πέρα όποια εταιρία βγάλει κινητο με γυαλί απο άκρη σε άκρη θα πληρώνει στην apple? Και άμα αφήσει ενα χιλιοστό στην άκρη που δεν έχει γυαλι? Τότε δεν θα πληρώνει? Ότι ναναι...

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό δεν ήταν δικαστήριο αλλά φαρσοκωμωδία. Είμαστε σοβαροί τώρα, πατέντα στις στρογγυλεμένες γωνίες? Άμα είναι να αρχίσουμε να πατεντάρουμε και τα χρώματα. "Μήνυση η Fiat στη Ford, το κοκκινάκι είναι πιασμένο, αργήσατε". Δεν είμαστε σοβαροί, θα ήθελα να δω με τι μούτρα ανακοινώνει ένας δικαστής μια τέτοια απόφαση. Να καούν οι πατέντες άμα είναι να συνεχίσουμε έτσι.

 

Το σχόλιο "η σημερινή απόφαση δε θα πρέπει να θεωρηθεί νίκη της Apple αλλά ως μια ήττα για τον Αμερικανό καταναλωτή" ήταν πάρα πολύ πετυχημένο και δείχνει ακριβώς πως έχουν τα πράγματα.

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ σωστή απόφαση.Επιτέλους να σταματήσει αυτή η αλόγιστη αντιγραφή.Εδώ μέχρι και έγγραφο βρήκανε στα συρτάρια της samsung που έλεγε τις διορθώσεις που πρέπει να γίνουν στο galaxy s για να μοιάζει με το iphone.

H υιοθέτηση κάποιον τεχνολογιών που ήδη υπάρχουν είναι αναπόφευκτη αλλά αυτό απέχει πολύ από την τυφλή αντιγραφή ενώς οποιουδήποτε προιόντος.Το ότι υπάρχει τμήμα R&D στις εταιρίες κύριοι οφείλεται ξεκάθαρα στην προστασία δικαιομάτων και πατεντών όσο και να μην μας αρέσει αυτό.Υπάρχει πολύ δουλειά τεχνογνωσία και μόχθος για να καινοτομήσει κάποιος έστω και στο έλαχιστο,και αυτό πρέπει να το σεβαστούμε.Το ξέρω ότι το σύστημα πατεντών έχει αδυναμίες και χρήζει βελτίωσης,αλλά είναι αναγκαίο κακό.Προσωπικά στεναχωριέμαι με τα σχόλια που διάβασα παραπάνω,ελπίζω ορισμένοι insomniacs να είναι λιγότερο κοντόφθαλμοι και να μπουν στον κόπο να διαβάσουν την όλη υπόθεση που δεν έχει να κάνει με τις γωνίες κτλ

ΥΓ Το ίδιο έκανε και η samsung αλλά και η motorola για την apple.Αλλά δεν είχαν κανένα στοιχείο και τελικά η apple δεν χρειάστηκε να πληρώσει.

  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...