Πριν ένα μήνα περίπου, ενημερωθήκαμε για τις προθέσεις της Samsung να αναβαθμίσει μέσω firmware update τις επιδόσεις του Exynos 5 Octa και να το μετατρέψει σε πραγματικό οκταπύρηνο soc.

Το ερώτημα που παρέμενε αναπάντητο ήταν μέσα στις συσκευές θα περιλαμβανόταν το Galaxy S4 και το Galaxy Note 3, τα οποία κυκλοφορούν σε αρκετές χώρες με το συγκεκριμένο soc αλλά όχι στη χώρα μας. Σε δηλώσεις του, στέλεχος της Samsung δίνει τέλος στη σχετική φημολογία ενημερώνοντας ότι η αναβάθμιση δε πρόκειται να κυκλοφορήσει για τα δύο αυτά μοντέλα.

 

Ο λόγος είναι η υψηλή κατανάλωση ενέργειας και η υπερθέρμανση των συσκευών όταν βρίσκονται σε παράλληλη λειτουργία και οι οκτώ πυρήνες του soc, και η οποία επηρεάζει όπως δηλώνει η Samsung την αξιοπιστία της συσκευής αλλά και τις επιδόσεις του big.LITTLE chip. Η Samsung θα κυκλοφορήσει σύντομα μια αναθεωρημένη έκδοση του Exynos chipset που δε θα αντιμετωπίζει πρόβλημα θερμότητας όταν και οι οκτώ πυρήνες βρίσκονται σε λειτουργία.

 

 

Σε παράλληλη ανακοίνωση, η Samsung ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος του έτους, θα προχωρήσει στην αναβάθμιση παλαιότερων μοντέλων της εταιρείας, στην έκδοση 4.3 Jelly Bean του Android χωρίς να δώσει όμως περισσότερες πληροφορίες.

 

Link.png Site: http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s4_and_note_3_wont_get_true_octacore_update-news-6908.php[/url]']GSMArena