Διαρροή υδροφθορικού οξέως σε εργοστάσιο της Samsung, στο Hwaseong της Κορέας, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός εργάτη και τον τραυματισμό άλλων τεσσάρων ατόμων.

Συγκεκριμένα, εχθές, στις 11 τοπική ώρα περίπου 500 λίτρα υδροφθορικού οξέως διέρρευσαν και η μονάδα ανέθεσε το πρόβλημα στην εταιρεία συντηρήσεων STI Service για να επιδιορθώσει το πρόβλημα.

 

Σύμφωνα με πηγές, και τα πέντε άτομα της εταιρείας δεν φορούσαν τις ειδικές προστατευτικές στολές. Συγκεκριμένα εκείνος που απεβίωσε έχοντας εκτεθεί στο αέριο, φορούσε μόνο μια μάσκα. Οι υπόλοιποι τέσσερις αμέσως μετά το συμβάν διεκομίσθησαν στο νοσοκομείο για προληπτικό έλεγχο και έκτοτε έχουν αναρρώσει πλήρως. Οι τοπικές αρχές διερευνούν την υπόθεση και το κατά πόσο οι συντηρητές είχαν πλήρως ενημερωθεί για την έκταση του προβλήματος. Στέλεχος της STI Services ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι είχαν την εντύπωση ότι η διαρροή ήταν μικρή και ότι θα μπορούσε να καλυφθεί με μια πλαστική σακούλα.

 

Επίσης ειπώθηκε ότι η Samsung προσπάθησε να καλύψει το θέμα και επικοινώνησε με τις αρχές έπειτα από μία ώρα από το θάνατο του εργάτη. Έδωσε μάλιστα στην δημοσιότητα μια ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για όσους ζουν στην γύρω περιοχή.

 

Link.png Site: http://www.gsmarena.com/gas_leak_in_samsung_plant_leaves_one_dead_four_injured-news-5423.php[/url]']gsmarena.com