Η συνεργασία της νοτιοκορεάτικης εταιρείας με το WearOS της Google πυροδότησε εικασίες και για το μέλλον των τηλεοράσεών της.

Η Google ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα πως ήδη εργάζεται σε μία νέα έκδοση του λειτουργικού της συστήματος WearOS με τη βοήθεια της Samsung. Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, τα μελλοντικά wearables της Samsung θα διαθέτουν αυτή τη νέα έκδοση WearOS αντί του λογισμικού Tizen, το υπάρχον λειτουργικό σύστημα για τα smartwatches της νοτιοκορεάτικης εταιρείας.

Η ανακοίνωση αυτή οδήγησε σε κάποιες εικασίες που ήθελαν μια ενδεχόμενη κατάργηση του Tizen της Samsung και από τις smart τηλεοράσεις της. Όπως όμως αναφέρει η ιστοσελίδα Protocol, η Samsung έκλεισε αυτήν την πόρτα.

Το Tizen εξακολουθεί να είναι η προεπιλεγμένη πλατφόρμα για τις έξυπνες τηλεοράσεις μας στο μέλλον.

Δεν αποτελεί έκπληξη που η Samsung δεν έχει προγραμματίσει δραστικές αλλαγές. Η εταιρεία είναι ένας από τους μεγαλύτερους και πιο επιτυχημένους κατασκευαστές του χώρου και η αγορά της τηλεόρασης είναι πολύ διαφορετική από αυτήν των wearables. Το λειτουργικό σύστημα των τηλεοράσεων δεν επηρεάζει, τουλάχιστον για την ώρα, τις αποφάσεις αγοράς των περισσότερων καταναλωτών. Το μέγεθος, η ποιότητα εμφάνισης και κυρίως η τιμή παίζουν πολύ πιο σημαντικό ρόλο κατά την αγορά μιας νέας τηλεόρασης.