Κάθε τηλεχειριστήριο είναι κατασκευασμένο από 28% ανακυκλωμένο πλαστικό.

Με τις νέες σειρές τηλεοράσεων 4K και 8K QLED του 2021, η Samsung κυκλοφορεί και ένα νέο Eco τηλεχειριστήριο που όπως ισχυρίζεται θα μειώσει κατά πολλούς τόνους τα πλαστικά απορρίμματα που δημιουργούνται ετησίως. Η νοτιοκορεάτικη εταιρία αναφέρει επίσης ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Κοιτάζοντας το Eco Remote από την εμπρόσθια όψη του, μοιάζει με οποιοδήποτε άλλο One Remote που έχει κυκλοφορήσει η Samsung παλαιότερα.  Στην πίσω πλευρά όμως τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά αφού το Eco Remote ενσωματώνει ένα μεγάλο πάνελ ηλιακών κυψελών που μπορεί να φορτίσει την εσωτερική μπαταρία. Το τηλεχειριστήριο είναι κατασκευασμένο από 31 γραμμάρια πλαστικού και η Samsung αναφέρει ότι το 28% αυτού προέρχεται από ανακυκλωμένο τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο (PET).

samsung-eco-remote-2.jpg.dd0b37af02d616d8c5a9db69b49d480c.jpg

Η Samsung εκτιμά ότι το τηλεχειριστήριο Eco θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περίπου δύο χρόνια προτού εξαντληθεί η μπαταρία και χρειαστεί πλήρη φόρτιση. Συνολικά, η εσωτερική επαναφορτιζόμενη μπαταρία έχει σχεδιαστεί για να διαρκεί περίπου επτά χρόνια, περίπου δηλαδή όσο και ο μέσος κύκλος ζωής μιας τηλεόρασης. Η ηλιακή φόρτιση σίγουρα θα εξοικονομήσει τον χρήστη από την αγορά μπαταριών ΑΑΑ με την πάροδο των ετών ενώ επίσης αξιοσημείωτη είναι και η μείωση των πλαστικών απορριμμάτων. Σε κάθε περίπτωση, το Eco τηλεχειριστήριο διαθέτει και θύρα USB-C στο κάτω μέρος, σε περίπτωση που χρειαστεί κάποιος να το φορτίσει γρηγορότερα.

Η Samsung συνεχίζει επίσης τις οικολογικές της προσπάθειές και στο χώρο της συσκευασίας.

Με την εξάλειψη του μελανιού με βάση το λάδι και την επέκταση των φιλικών προς το περιβάλλον συσκευασιών σε όλα τα μοντέλα Lifestyle και QLED TV, η Samsung προσφέρει μια βιώσιμη λύση που μπορεί να ανακυκλώσει έως και 200.000 τόνους κουτιών ετησίως και να τα μετατρέψει σε είδη διακόσμησης για το σπίτι.

Μετά την αποσυσκευασία της τηλεόρασης, ο χρήστης μπορεί να σαρώσει έναν κωδικό QR πάνω στο κουτί για να βρει οδηγίες σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας της συσκευασίας σε κάποιο αντικειμένο που ίσως να ήθελε να κρατήσει στο σπίτι. Η Samsung συνεργάστηκε με την Dezeen για έναν διαγωνισμό που ενθάρρυνε τους ανθρώπους να βρουν έξυπνους τρόπους επαναχρησιμοποίησης των κουτιών από χαρτόνι.

  • Like 1
  • Thanks 1