Σύμφωνα με την Νοτιοκορεάτικη εταιρεία, το Galaxy Fold πρόκειται να λανσαριστεί τον Σεπτέμβριο.

Η Samsung έκανε γνωστό ότι ολοκλήρωσε την επανασχεδίαση του smartphone της με την «αναδιπλούμενη» οθόνη και πως από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η διάθεση του σε επιλεγμένες αγορές. Περισσότερες λεπτομέρειες θα μάθουμε καθώς πλησιάζουμε στο λανσάρισμα της συσκευής.

Η συσκευή κόστους σχεδόν 2 χιλιάδων ευρώ έπρεπε εδώ και μήνες να βρίσκεται στην αγορά (άλλωστε είχε ξεκινήσει η διαδικασία των προ-παραγγελιών), όμως τα πολλά προβλήματα με την οθόνη, τον σχεδιασμό και τον «μεντεσέ» που ανακάλυψαν οι περισσότεροι reviewers που είχαν δείγματα της συσκευής για να τα αξιολογήσουν, ανάγκασαν την εταιρεία να αναστείλει το λανσάρισμα της, ωσότου διορθώσει τα προβλήματα που ανακαλύφθηκαν.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η εταιρεία έχει επέμβει σε διάφορα σημεία της συσκευής, όπως στο απαραίτητο προστατευτικό φιλμ που τώρα καλύπτει όλη την οθόνη και επεκτείνεται ακόμα και στα «περιθώρια» γύρω από την οθόνη ώστε οι χρήστες να μην το μπερδεύουν με κάποια απλή αφαιρούμενη «προστασία οθόνης» και να μην επιχειρούν να το βγάλουν. Η Samsung προχώρησε επίσης στην βελτίωση του «μεντεσέ», ο οποίος όταν η συσκευή είναι ανοιχτή, «σπρώχνει» ελαφρώς την οθόνη προς τα πάνω ώστε να μην δημιουργείται «τσάκιση» ενώ επιπλέον το κενό που σχηματίζεται όταν η συσκευή είναι κλειστή είναι μικρότερο σε σχέση με το παρελθόν. Επίσης στις δύο πλευρές του «μεντεσέ» υπάρχουν προστατευτικά ώστε να μην μπορεί να εισχωρήσει σκόνη ή άλλα στοιχεία στο εσωτερικό του που θα μπορούσαν να προκαλέσουν βλάβη στον μηχανισμό ή στην οθόνη.

COMPARO1.jpg.9dbab5c4d7d30990816df453b73bfc23.jpg

Η Samsung επίσης ανακοίνωσε ότι το επανασχεδιασμένο Galaxy Fold θα διαθέτει περισσότερες εφαρμογές και υπηρεσίες που έχουν βελτιστοποιηθεί ειδικά για την «αναδιπλούμενη» οθόνη του και το One UI. Η τιμή του αναμένεται να παραμείνει στα €1999.

GSMArena

  • Confused 1